Εγκαίνια «μουσείου Κεμάλ» στην Θεσσαλονίκη!

  • Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγουστος 2013

    Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών "Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική", Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή τα εγκαίνια του "μουσείου Κεμάλ" μέσα στον χώρο του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το ότι τα εγκαίνια του μουσείου γενοκτονίας και μίσους πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος μέσα σε έναν χώρο ιδιοκτησίας του, δηλαδή στο προξενείο του στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι βεβαίως το μείζον.

    Το μείζον και ντροπιαστικό είναι η εκπροσώπηση της ελλαδικής κυβέρνησης από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο. Πολύ γρήγορα ξέχασε τις "πατριωτικές" κορώνες του ο Εβρίτης πολιτικός, ότι "θα κόψει τα χέρια όσων επιβουλεύονται τη Θράκη μας". Με τα δικά του χέρια έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της ντροπής, του μουσείου του μίσους, φτύνοντας στους τάφους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που τα κόκκαλά τους σκορπίστηκαν στα χώματα της Μικρασίας από τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ.

    Για τον Μπουτάρη, τί να πεί κανείς; Ο εν λόγω κύριος έχει πάψει προ πολλού να είναι ο δήμαρχος των Ελλήνων κατοίκων της Θεσσαλονίκης και έχει καταστεί η χαρά του κάθε Τούρκου, Εβραίου, Σκοπιανού ή λαθρομετανάστη. Η παρουσία εκπροσώπου του Δήμου εκεί, απλώς επιβεβαίωσε ότι ο ρόλος του δεν είναι απλά διαχειριστικός, αλλά να προχωρήσει και να εδραιώσει θεσμικές αλλαγές στην πόλη. Ευτυχώς οι δημοτικές εκλογές δεν αργούν και σύντομα θα λογοδοτήσει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης".