Δικαιώνεται η εθνική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλιος 2004

  "Ισχυρό χαστούκι στην Κομισιόν έδωσε η νομική υπηρεσία του συμβουλίου των Υπουργών της Κοινότητας χαρακτηρίζοντας ως παράνομα όλα τα σχέδιά της για την κοινοτική οικονομική και εμπορική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων χωρίς την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης της Λευκωσίας..."
  (βλ. σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC)

  Είναι παρήγορο ότι, μετά από μία προσπάθεια ορισμένων "ατλαντιστών" να τιμωρήσουν τους Ελληνοκυπρίους για το ΟΧΙ της 24/3/04, τώρα δικαιώνεται πλήρως πολιτική του Προέδρου Παπαδόπουλου. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το να λες "ΟΧΙ", όταν αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας σου, δεν σημαίνει απαραιτήτως σύγκρουση με τους ισχυρούς της γης, άρα και καταποντισμό. Το αντίθετο, η συνεχής υποχωρητικότητα και ο ενδοτισμός, όπως τον είδαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια από την κυβέρνηση Σημίτη (και τον βλέπομε δυστυχώς συνεχιζόμενο από την κυβέρνηση Καραμανλή), μπορεί να επισωρεύσει μύρια όσα δεινά στην πατρίδα και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, του πολέμου συμπεριλαμβανομένου, αφού το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αποθρασύνει τους αντιπάλους και να απογοητεύει τους συμμάχους. Η ιστορία έχει δώσει αρκετά παραδείγματα του πόσο ολέθρια μπορεί να αποβεί μία τέτοια ψοφοδεής πολιτική, με χαρακτηριστικότερο, ίσως, αυτό της ενδοτικής πολιτικής των 'Αγγλων έναντι του Χίτλερ κατά το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του '30.

  Ας τα έχουν υπ' όψιν τους αυτά οι οσφυοκάμπτες των Αθηνών και ας πάρουν μαθήματα εθνικής πολιτικής από τον Κύπριο Πρόεδρο.

  Κατηγορία: