Διαμαρτυρία στο προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2004

  Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη η προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, για την πρόθεση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

  Με κυρίαρχο σύνθημα "Η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη", που αποτυπώθηκε σε ένα εντυπωσιακό δίγλωσσο πανώ που ξεδιπλώθηκε στον χώρο της διαμαρτυρίας μπροστά από το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και με εκατοντάδες προκηρύξεις που διανεμήθηκαν στους κατοίκους της πόλεως, η Ν.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κατήγγειλε την ηττοπαθή και ενδοτική πολιτική των ελλαδικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, που απονεύρωσε τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν πριν 12 χρόνια για την Μακεδονία μας και έσπρωξε την πατρίδα μας στην ανυποληψία και στην ταπείνωση στα εθνικά μας θέματα.

  Στο τέλος της εκδηλώσεως, που σημειωτέον συνέπεσε με ανάλογες εκδηλώσεις άλλων πατριωτικών φορέων, εξεδόθη κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο επιχειρήθηκε να επιδοθεί σε εκπρόσωπο τού αμερικανικού προξενείου, αλλά δυστυχώς η ΕΛΑΣ είχε αποκλείσει ολόκληρο το εμπορικό κέντρο (στο κτίριο του οποίου στεγάζεται το προξενείο), κατόπιν σχετικής εντολής τής πολιτικής της αρχής.

  Ο πρόεδρος της Ν.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Γιάννης Κουριαννίδης κατήγγειλε την στάση αυτή της ελληνικής πολιτείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι ελληνικές κυβερνήσεις δείχνουν καθαρά ότι δεν έχουν μπλέ, πράσινο ή άλλου είδους χρώματα, που τις διαφοροποιούν. Το χρώμα τους είναι ένα: το γκρίζο. Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, έτσι και η σημερινή δημιουργεί γκρίζες ζώνες μέσα στην καρδιά της Μακεδονίας μας, μη επιτρέποντας σε Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το στοιχειώδες δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την καταρράκωση της εθνικής τους αξιοπρέπειας".

  Στην συνέχεια το ψήφισμα θυροκολλήθηκε και η εκδήλωση έληξε με ειρηνική πορεία στους δρόμους της πόλεως, σε όλο το μήκος της οποίας οι συμμετέχοντες καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

  ΨΗΦΙΣΜΑ

  Εμείς οι συγκεντρωθέντες, σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2004, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον του προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε από πατριωτικούς πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς της Μακεδονίας, διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της κυβερνήσεως των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να προχωρήσει, κατά παράβαση κάθε εννοίας διεθνούς δικαίου και ενάντια σε κάθε ιστορική πραγματικότητα, στην αυθαίρετη αναγνώριση του κρατικού μορφώματος της Π.Γ.Δ.Μ. (FYROM) με το ψευδεπίγραφο όνομα "Δημοκρατία τής Μακεδονίας".

  Η ενέργεια αυτή της συμμαχικής μας χώρας αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος του ελληνικού λαού και βαρύτατη προσβολή της εθνικής μας και πολιτικής μας αξιοπρέπειας, προκαλεί δε αισθήματα βαθειάς λύπης και αγανάκτησης εναντίον αυτών που την εμπνεύσθηκαν. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή ως εχθρική κίνηση σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας και θα παλέψουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για την ανατροπή της.

  Καταγγέλλουμε την αδράνεια και την στασιμότητα που επέδειξαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, καθώς και την ενδοτική πολιτική αρκετών εκ των αξιωματούχων τους, έναντι των προκλήσεων και των απαράδεκτων αιτιάσεων και διεκδικήσεων των σκοπιανών κυβερνήσεων, που οδήγησαν την χώρα μας στην διεθνή ανυποληψία.

  Διατρανώνοντας τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι επιβουλές σε βάρος της πατρίδας μας, εμείς οι Έλληνες πατριώτες ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια Ελλήνων όπου γης βροντοφωνάζοντας ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να ξεκινήσουν μποϋκοτάζ όλων των εταιρειών αμερικανικών προϊόντων, έως ότου καταλάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ το λάθος της και συμμορφωθεί με την διεθνή νομιμότητα και την ιστορική πραγματικότητα, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

  Κατηγορία: