Διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «Βήμα Παλαιμάχων»

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Μάρτιος 2013

  Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και συνδρομητές της εφημερίδος «Βήμα Παλαιμάχων»,

  Τα τελευταία 12 χρόνια, με βασικό άξονα τον μαχητικό, έντιμο και πατριώτη απόστρατο αξιωματικό, εκλεγμένο μέλος επί πολλά έτη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Νικόλαο Σ. Τοτονίδη, εκδίδαμε την μηνιαία (και τελευταία διμηνιαία) εφημερίδα «Βήμα Παλαιμάχων».

  Βασικοί μας σκοποί οι:

  • η προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των απόστρατων που βρισκόταν κυρίως στην αρμοδιότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, και η οποία στοχοποιήθηκε από την «γενιά της λαμογιάς» που κατασπάραξε την Πατρίδα από την πρώτη ημέρα της «μεταπολιτεύσεως», και
  • την προάσπιση της ελληνικής ιστορικής αλήθειας, αντιμετωπίζοντας την ανθελληνική πλαστογράφηση που κυριαρχεί για σχεδόν 40 χρόνια.

  Στην δύσκολη αυτή πορεία, βρέθηκαν πολλοί έντιμοι αξιωματικοί που τιμώντας την στολή τους, αλλά και την ίδια την Πατρίδα που τους εμπιστεύτηκε, στάθηκαν αρωγοί στον άνισο αγώνα μας. Από βάθους καρδιάς τους ευχαριστούμε.

  Δυστυχώς όμως υπήρξαν και οι «ευνουχισμένοι» εκείνοι, που με τις πράξεις τους έγιναν συνένοχοι των απατεώνων που ξεπούλησαν την περιουσία την δικιά σας, των παιδιών σας και των εγγονών σας. Ενώ οι ίδιοι φρόντισαν πολύ καλά την σπορά τους. Βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, να δεχόμαστε δεκάδες δικαστικές προσπάθειες να μας εμποδίσουν να αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τους πολιτικούς ληστοσυμμορίτες και τα ένστολα υποχείριά τους στο Μ.Τ.Σ. Ευτυχώς που υπήρξαν και εκεί αρκετοί έντιμοι αξιωματικοί που τίμησαν την στολή τους, αλλά δυστυχώς δεν έφτανε για να μην καταλήξουμε στα σημερινά αδιέξοδα.

  Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η εφημερίδα «χαροπάλευε» συνέχεια με σημαντική οικονομική αιμορραγία, με τα «εύγε» να πληθαίνουν και οι συνδρομές να λιγοστεύουν. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε καθοριστικά από το ο γεγονός ότι ο εκδότης μας Ιωάννης Γιαννάκενας, διατηρεί εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην Χαριλάου Τρικούπη 14, με πατριωτικό-εθνοκεντρικό περιεχόμενο, και το οποίο το 2008 καταστράφηκε ολοσχερώς από τρομοκρατική επίθεση 30 κουκουλοφόρων, καθώς επίσης και τον νέο εμπρησμό του στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Όπως φαίνεται λαμόγια, καταχραστές και κουκουλοφόροι αριστεριστές ενώθηκαν στον κοινό αγώνα.

  Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και συνδρομητές της εφημερίδος «Βήμα Παλαιμάχων»,

  Εμείς, που δημιουργήσαμε αυτήν την έπαλξη, το κάναμε για να είμαστε χρήσιμοι σε Πατρίδα και συνάδελφους. Νιώθουμε πως πράξαμε το χρέος μας και τίποτα περισσότερο. Εάν στην αγωνία μας επάνω ή από ανθρώπινη αδυναμία ή λάθος πληροφόρηση κάναμε κάποια λάθη ή προσβάλαμε αδίκως κάποιους συνανθρώπους μας, ζητούμε συγγνώμη, δεν υπήρχε πρόθεση. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις μας για την μεγάλη λεηλασία του Μ.Τ.Σ., επιβεβαιώθηκαν, δεν μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι, διότι εμείς θέλαμε να προλάβουμε το κακό και όχι να κάνουμε «πανηγυρικούς επικήδειους». Είμαστε όμως υπερήφανοι ότι δεν μείναμε άβουλοι θεατές μπροστά σε ένα έγκλημα που εξελισσόταν μπροστά σε όλους μας.

  Πάνω από όλα όμως μας διακατέχει ψυχική αγαλλίαση, διότι με πρωταγωνιστή το «Βήμα Παλαιμάχων» και ιδίως τις καίριες πρωτοβουλίες του Νίκου Τοτονίδη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, αλλά και εκτελέστηκε ο σχεδιασμός της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού των Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Γεωργίου του Ελευθερωτή στο Βίτσι, προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών του αντισυμμοριακού αγώνος 1946-49. Το οποίο ήταν ένα αίτημα που «περιφερότανε» 60 χρόνια. Ευελπιστούμε πως η δικαίωση για τους ληστευθέντες μετόχους του Μ.Τ.Σ. να μην χρειαστεί τόσο χρόνο.

  Διακόπτουμε λοιπόν την κυκλοφορία της εφημερίδος μας με παθητικό άνω των 25.000 ευρώ, ευχαριστώντας όλους εσάς πού μπορέσατε να δείτε το καλό σε μας. Η ουσιαστική αναβάθμιση που παρατηρείται στην διεκδικητική πλέον «Εθνική Ηχώ», καθώς και η πιο μαχητική και «ανοικτόμυαλη» διοίκηση του αντιστράτηγου (ΠΒ) Μαυροδόπουλου Παντελή στην Ε.Α.Α.Σ. μας πείθει ότι πλέον ότι το «Βήμα Παλαιμάχων» μπορεί να «αποσυρθεί» διότι οι «φύλακες γρηγορούν».

  Σας ευχαριστούμε από καρδίας.

  Ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
  Ο αρχισυντάκτης και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Νικόλαος Τοτονίδης
  Χαριλάου Τρικούπη 14, 106 79 Αθήνα, τηλ. 210 6440021.

  Κατηγορία: