Δημοψήφισμα τώρα!

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Ιούνιος 2007

  Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην εκπομπή «Πρόσωπα» στο ΑLTER με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου μου δόθηκε η ευκαιρία να θέσω στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο το εξής ερώτημα: «κ. υπουργέ το βράδυ των γαλλικών εκλογών σε ερώτηση τού εάν προτίθεστε να εφαρμόσετε και στην Ελλάδα τις ιδέες του Νικολά Σαρκοζί για τους μετανάστες είπατε ότι «ευχαριστώ όλους τους μετανάστες που επέλεξαν την πατρίδα μας για να έρθουν να ζήσουν εδώ!», δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την απόλυτο αντίθεσή σας στην πολιτική της Γαλλίας ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι εσείς ο υπουργός των Εσωτερικών της Ελλάδος, δηλ. ο θεωρητικός φύλακας της νομιμότητας, ευχαριστείτε και τους παρανόμως εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες;»

  Η συνέχεια της εκπομπής ήταν εκρηκτική, ενώ κανονικά τελείωνε στις 02.10, τελικώς τελείωσε στις 02.50 και ενώ προηγήθηκε μία κανονική μάχη άνευ προηγουμένου. Οι κατηγορίες οι συνήθεις: «είστε ο Έλληνας Χάιντερ», «είστε ρατσιστής» κ.λπ. Για μία ακόμη φορά μόλις κάποιος τολμά στην Ελλάδα να θέσει δημοσίως το ζήτημα των μεταναστών, αμέσως γίνεται δέκτης τόνων λάσπης! Πιάστηκαν μάλιστα από μία έκφραση που χρησιμοποίησα ως σχήμα λόγου, ότι δηλαδή όπως πάμε και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας σε 20 χρόνια θα έχουμε Αλβανό Πρωθυπουργό και προσπάθησαν να με διαβάλουν και να με συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο.

  Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να σας παραθέσω ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία και όλοι εσείς μόνοι σας να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Το 1993 η Βουλή των Ελλήνων με την συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων και των τριών τότε κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ ομοφώνως εξέδωσαν ένα πόρισμα για την μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

  Εκεί στην σελίδα 29 αναγράφονται επί λέξει τα εξής: «Ο Αλβανικός πληθυσμός περιλαμβανομένου και του ευρισκομένου στις γειτονικές χώρες θα διπλασιαστεί μετά από 30-35 έτη και από 6 εκατ. σήμερα θα πλησιάσει τα 12 εκατ., δηλαδή το 2025 θα υπερτερεί κατά 20% του ελληνικού πληθυσμού ακόμη και εάν οι δημογραφικοί μας δείκτες βελτιωθούν. Η Αλβανία λόγω της νεανικής σύνθεσης του πληθυσμού και της μικρής αναλογίας γερόντων θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο νέες χώρες όχι μόνον των Βαλκανίων, αλλά ολοκλήρου της υφηλίου, ενώ η Ελλάδα θα είναι η πιο γεροντική χώρα των Βαλκανίων. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου, ενώ ήταν κατά το ήμισυ Αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι και κατά το ήμισυ Σέρβοι μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα οι Αλβανόφωνοι αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου με 2.000.000 ενώ οι Σέρβοι έγιναν μειονότητα με 200.000 (ποσοστό 13%) σε χρονική περίοδο 45 ετών».

  Στην σελίδα 30 λέει τα εξής: «Ο λαός είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του κράτους που προωθεί την παραγωγή, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και εγγυάται την ύπαρξη και την ασφάλειά του. Η δημογραφική εξασθένιση-γήρανση της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρ' ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό. Τα πληθυσμιακά κενά που δημιουργούνται σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα υπάρχει ο κίνδυνος να καλυφθούν από αλλοδαπούς (κυρίως μουσουλμάνους) με εξαιρετικά δυσμενή απώτερα επακόλουθα».

  Στην σελίδα 31: «Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά για την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής, πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων 10ετιών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού».

  Θέλετε να μάθετε ορισμένα από τα ονόματα των βουλευτών που τα υπογράφουν όλα αυτά ήδη από το 1993; Μπακογιάννη Ντόρα (ΝΔ), Φάνη Πάλη-Πετραλιά (ΝΔ), Πέτρος Τατούλης (ΝΔ), Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Σγουρίδης (ΠΑΣΟΚ), Μανώλης Δρεττάκης (ΣΥΝ) κ.α. Δηλαδή ήδη από το 1993 η Ελληνική Βουλή στο σύνολό της παραδεχόταν ότι εάν δεν ακολουθήσουμε εξαιρετικά προσεκτική δημογραφική πολιτική από την μία και εάν δεν αποφύγουμε την κάλυψη των δημογραφικών μας αναγκών από μετανάστες, τότε κινδυνεύει η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους!

  Τι έκαναν για όλα αυτά οι κυβερνήσεις μας από το 1993 έως σήμερα; Τα ακριβώς αντίθετα! Ακόμη και η πλήρης εξίσωση τριτέκνων-πολυτέκνων που αναφέρεται στην σελίδα 35, δεν έχει υλοποιηθεί. Ενώ για την κάλυψη των αναγκών της χώρας έκαναν όλα αυτά τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά επικίνδυνα! Εμείς είμαστε οι ρατσιστές λοιπόν; Επειδή ανησυχούμε για αυτά που οι ίδιοι έχουν εγγράφως και ομοφώνως παραδεχθεί;

  Στο Διαδίκτυο ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα για αυτό το θέμα κείμενα βρήκα και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο του κ. Θεοδώρου Κατσανέβα (http://www.unipi.gr/katsanevas/). Ο κ. Κατσανέβας υπήρξε επί σειρά ετών διοικητής του ΙΚΑ, άρα γνώστης των δημογραφικών μας προβλημάτων και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος του άρθρου του είναι ο εξής «Για μία σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική». Σε αυτό αναφέρει ότι: «Το έτος 2015 οι αλλοεθνείς μετανάστες στην Ελλάδα θα ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι συνολικού πληθυσμού 13,5 εκατομμυρίων. Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται σε μετριοπαθέστατους υπολογισμούς του ΟΗΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων φορέων, όπου δεν συνυπολογίζεται η αύξουσα πορεία της εισροής λαθρομεταναστών, που ενδέχεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε έκτακτες περιστάσεις. Ήδη η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλογενών μεταναστών στην Ευρώπη, με εξαίρεση το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησής τους, που είναι αλματώδης λόγω της υψηλής γεννητικότητάς τους, σε είκοσι με τριάντα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να έχουν υπερβεί σε αριθμητικά μεγέθη τον φθίνοντα ελληνικό πληθυσμό». Και στο κλείσιμο του άρθρου του, ανάμεσα σε άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα που λέει καταλήγει ως εξής: «Το βασικό ζήτημα πως η λαθρομετανάστευση, εφ' όσον δεν αντιμετωπισθεί με ορθολογικό και ευφυή τρόπο, χωρίς ξενοφοβίες και ρατσισμούς, θα αλλοιώσει την εθνολογική βάση της χώρας. Και στο σχετικά κοντινό μέλλον η Ελλάδα θα κινδυνεύει να πεθάνει». Δηλαδή η Ελλάδα στο κοντινό μέλλον θα κινδυνεύει να πεθάνει και εμείς θα μείνουμε σιωπηλοί μήπως και μας πουν ρατσιστές; Αισχρόν το σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης!

  Ο διεθνολόγος και Ιστορικός Περικλής Νεάρχου, προσωπικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Παρόν», σε ομιλία του με θέμα «Μετανάστευση και Εθνική Ασφάλεια» στις 12-14 Φεβρουαρίου του 2007 καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

 • Το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως αποτελεί μέγα εθνικό πρόβλημα, ανεξάρτητα εάν υποβαθμίζεται από υποτίμηση, ιδεολογική σύγχυση, αμηχανία ή σκοπιμότητα.
 • Η παγκοσμιοποίηση αντιμάχεται εκ των πραγμάτων το Εθνικό κράτος γιατί επιδιώκει να επιβάλει την ενιαία παγκόσμια αγορά πέρα από εθνικούς φραγμούς ή περιορισμούς. Περιβάλλει την επιδίωξή της αυτή με ιδεολογήματα περί διεθνισμού, κοσμοπολιτισμού, «πολυπολιτισμού», τα οποία δεν πρέπει να παίρνει κανείς τοις μετρητοίς και να τα δέχεται ανεπιφύλακτα.
 • Περιορισμένη, επιλεκτική και αυστηρά ελεγχόμενη μετανάστευση είναι επωφελής για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η σημερινή όμως ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και οι άκριτες μαζικές νομιμοποιήσεις υπονομεύουν τα ίδια τα θεμέλια του ελληνικού Εθνικού Κράτους και της κοινωνικής συνοχής.
 • Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Να θέσει επί τάπητος για σοβαρή δημοσία συζήτηση το θέμα.

 • Τι άλλο νομίζετε ότι προσπάθησα να κάνω από αυτό στην επίμαχη εκπομπή; Να συζητήσουμε επιτέλους ένα θέμα εις το οποίο όλοι οι φορείς συγκλίνουν ότι ενδεχομένως και να αποτελέσει το τέλος του Ελληνισμού! Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα θα θέσει το θέμα αυτό στην δημόσια συζήτηση. Θα αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα και με στοιχεία τις κραυγές των πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίοι και φέρουν βαρύτατες ευθύνες διότι έπραξαν αντίθετα από το ομόφωνο πόρισμα της Ελληνικής Βουλής όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει θάρρος! Το έχουμε!

  Τι ζητάμε; Απλά να αποφασίσει η ελληνική πολιτεία πόσους μετανάστες χωρά η Ελλάς. Εμείς προτείνουμε το όριο της Ιταλίας και τις Ελβετίας δηλ. το 3%. Σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, ζητούμε την αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Ούτε διωγμούς θέλουμε, ούτε ακραίες ενέργειες! Ψυχραιμία και αντιμετώπιση του θέματος με υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Και πάνω απ' όλα ζητούμε πριν από την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες, την διενέργεια δημοψηφίσματος, διότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος εάν επιθυμεί να παραχωρήσει ένα τόσο μεγάλο τμήμα της Εθνικής του κυριαρχίας σε άλλους.

  Κλείνοντας το σύντομο αυτό άρθρο, επειδή η συνήθης κατηγορία είναι ότι όλες αυτές είναι ακροδεξιές απόψεις, αν και επικρατούν σήμερα σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, σας καλώ να αγοράσετε από τα περίπτερα το περιοδικό «Ρεσάλτο». Είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα και όλη η ομάδα του είναι αριστερής προελεύσεως. Βλέπετε, αυτούς δεν μπορούν να τους λασπώσουν όπως εμάς.

Κατηγορία: