Δεύτερη συνεχόμενη πρόκληση από το αλβανικό κράτος

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμβριος 2003

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ο πρόεδρός του, Μάκης Βορίδης, καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την προκλητική στάση του αλβανικού κράτους, κατά την χθεσινή επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στην Χειμάρρα. Συγκεκριμένα, παρά την δεδομένη επικράτηση του ελληνικής εθνικότητος υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Μπολάνου, η κυβέρνηση των νοσταλγών του Χότζα έσυρε για δεύτερη φορά στα εκλογικά τμήματα τους κατοίκους των χωριών Δρυμάδες, Κηπαρό, Άνω Χειμάρρα και Πήλιουρι, κατόπιν απροκάλυπτης αλλοιώσεως του αποτελέσματος της πρώτης αναμετρήσεως. Οι άνθρωποι αυτοί, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη υπομονή και σθένος, μετέβησαν, όσοι και στην πρώτη αναμέτρηση, αν και ξενιτεμένοι, για να εκλέξουν τον υποψήφιό τους. Στην θέλησή τους να εκφράσουν με δημοκρατικό τρόπο την βούλησή τους, είχαν να αντιμετωπίσουν τα εξής:

  • Όσοι ήταν μέλη της εφορευτικής επιτροπής, υποχρεώθηκαν να φέρουν χιτώνια με τον αλβανικό θυρεό.
  • Η προεδρία των εφορευτικών επιτροπών κατελήφθη βιαίως από τους τραμπούκους του σοσιαλιστικού κόμματος, μεταξύ των οποίων ο σεσημασμένος κακοποιός και καταζητούμενος στην Ελλάδα Τανάς Ντούνι. Ο "παλικαράς" αυτός στις δημοτικές εκλογές του 2000 είχε φωτογραφηθεί από την αντιπροσωπεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ να φρουρεί (!!!) πάνοπλος (3 πιστόλια και αρκετές χειροβομβίδες) το εκλογικό τμήμα των Δρυμάδων, ενώ τότε είχε ξυλοκοπήσει την εκλογική αντιπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ιατρό κ. Γκικοπούλου.
  • Ένας εκ των παρείσακτων Αλβανών παρακρατικών, μαχαίρωσε τρεις φορές στο στήθος μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το οποίο προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο εκλογικό τμήμα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κερκύρας.
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μπολάνος εδέχθη βομβιστική επίθεση, νωρίς το πρωί των εκλογών.
  • Οι αλβανικές αρχές, έκοψαν το ρεύμα κατά την εκλογική διαδικασία και επωφελούμενες της αναστατώσεως, αλλά και του σκότους τοποθετούσαν στις κάλπες πλαστά ψηφοδέλτια.
  • Τα γεγονότα αυτά, σε μεγάλο ποσοστό ελάμβαναν χώρα τη παρουσία των παρατηρητών του OSCE και του ODHIR, καταδεικνύοντας πόσο αδίστακτο μπορεί να είναι το αλβανικό κράτος.

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για άλλη μία φορά καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να καταδικάσουν τις ενέργειες της αλβανικής κυβερνήσεως. Πρωτού δε ξαναθέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την "ευρωπαϊκή" προοπτική της Αλβανίας, ας απαιτήσουν τουλάχιστον να εξαλειφθούν τα χοτζικά κατάλοιπα και οι νοοτροπίες από τον κρατικό της μηχανισμό και από την πολιτική που ασκεί. Όσοι δε σπεύσουν, επ' αφορμή της σημερινής επετείου, να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές τακτικές των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ας μην ξεχνούν ότι και σήμερα, εν έτει 2003, υπάρχουν Έλληνες που υφίστανται παρόμοιες και χειρότερες μεθόδους, από καθεστώτα που με θέρμη έχουν στηρίξει με πάσης φύσεως βοήθειες. Τα όπλα και οι στολές των κουκουλοφόρων του Φάτος Νάνο είναι δώρο της ελληνικής κυβερνήσεως για τον "εκσυγχρονισμό" και "εκδημοκρατισμό" της Αλβανίας...