Δεν βρίσκεται ανάμεσά μας πια ο Δημήτρης Λαζογιώργος - Ελληνικός

  • Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2005

    Δύο μόλις ώρες πριν την ανάκρουση των καμπάνων της Αναστάσεως το Σάββατο 30 Απριλίου 2005, ο γνωστός εθνικός διανοητής και λογοτέχνης Δημήτρης Λαζογιώργος - Ελληνικός, μετά από ένα μήνα σε κώμα, παρέδωσε ψυχή προς Κύριον.

    Ο Δημήτρης Λαζογιώργος - Ελληνικός υπήρξε σταθερός και πιστός αγωνιστής της εθνικής ιδέας. Πρωτεργάτης της ελληνικής τηλεοράσεως δεν συμβιβάστηκε με την μεταπολιτευτική βία στην Ελλάδα. Επειδή δεν απαρνήθηκε τα εθνικά του πιστεύω ώστε να «επιβιώσει», βρέθηκε κυνηγημένος και ταλαιπωρημένος επί δεκαετίες. Δεν πτοήθηκε όμως και συνέγραψε 45 βιβλία μέσα στα 45 χρόνια της εθνικής του δημιουργίας. Χάρη στον λαμπρό αυτόν Έλληνα, οι Έλληνες εθνικιστές έχουν τα «'Απαντα του Περικλή Γιαννόπουλου» στην διάθεσή τους. Υπήρξε «αναστηλωτής» του Λίνου Καρζή, της Αγγελικής Χατζημιχάλη και του Μανουήλ Χαιρέτη.

    Ο Δημήτρης Λαζογιώργος - Ελληνικός υπήρξε μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Τον Ιούνιο του 2004 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο 2ο Συνέδριο στις 19 Μαρτίου 2005.

    Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκτενής παρουσίαση της ζωής και του έργου του Δημήτρη Λαζογιώργου - Ελληνικού.