Γιορτή Νεολαίας Ελληνικού Μετώπου

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Σεπτέμβριος 2001

  Μέσα σε ένα θαυμάσιο χώρο και σε μία πραγματικά καταπληκτική ατμόσφαιρα, η Νεολαία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ν.Ε.Μ.) πραγματοποίησε και εφέτος στις 30 Σεπτεμβρίου 2001 την Γιορτή της, με θέμα «Έθνος και Ελευθερία: οι εχθροί της παγκοσμιοποιήσεως». Πάνω από 700 άτομα πέρασαν από τον χώρο της γιορτής, κυρίως νεολαίοι, για να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τον αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

  Και εφέτος, η γιορτή κάλυψε τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, τις οργανώσεις και έντυπά του. Στη γιορτή μας συμμετείχαν η Ε.Ν.Β.Η. και η Ένωση Χειμμαριωτών, Κυπριακοί φοιτητικοί σύλλογοι, η οργάνωση ΣΑΡΙΣΑ από την Κατερίνη. Παράλληλα, ήταν τα έντυπα «Αθηναϊκή Πρωτοβουλία», «Κλεινόν Άστυ», «21ος Αιών», «Αδούλωτη Μάνη», «Απόρθητη Τροία», «Δεσμός» της Λάρισας, «Ενδοχώρα» της Αλεξανδρουπόλεως, και οι εκδοτικοί οίκοι «Πελασγός», «Νέα Θέσις» και «Ελεύθερη Σκέψις».

  Η γιορτή ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εξελίξεις στα Εθνικά Θέματα. Συμμετείχαν ο Κώστας Κυριακού, γνωστός αγωνιστής από την «δίκη των 5» στα Τίρανα, ο Σταύρος Καρκαλέτσης, ειδικός στο Κυπριακό, και ο Φαίδων Δημόπουλος, μέλος του Π.Γ. του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Συντονιστής ήταν ο Παναγιώτης Λιάκος.

  Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Ν.Ε.Μ., Γιάννη Παναγιωτακόπουλου, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική νεολαία σήμερα, την ανεργία, τα ναρκωτικά, την έλλειψη ηθικών αξιών εκ μέρους της Πολιτείας, και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει η Νεολαία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συσπειρώνοντας την νεολαία σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας.

  Το σημαντικότερο σημείο της γιορτής ήταν η βράβευση ανθρώπων για την προσφορά τους στο Ελληνικό έθνος, κάτω μάλιστα από τραγικές συνθήκες. Ο Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκης Βορίδης βράβευσε τον Σπύρο Παπαγεωργίου, στέλεχος της Ε.Ο.Κ.Α. και πιστό μαχητή του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, εκδότου σήμερα του «Ορθοδόξου Τύπου», τον Κώστα Κυριακού, επιφανή αγωνιστή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τον Ανδρέα Μαρτίνο, από τους σημαντικότερους Έλληνες κρατουμένους στην Αλβανία του Χότζα. Επίσης, βραβεύσαμε το μουσικό συγκρότημα Terror X Crew, για την προσφορά του στην σύγχρονη Ελληνική μουσική (2 χρυσοί δίσκοι).

  Ακολούθησε η βαρύνουσα ομιλία του Προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη με θέμα τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποιήσεως στο Ελληνικό έθνος.

  Κατηγορία: