Γεωργία και αρχαία ελληνική γραμματεία

  • Δημοσιεύτηκε: 01 Μάιος 2004

    Μια βασική αιτία για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας είναι η σημερινή άγνοια από τους συντριπτικά περισσότερους Έλληνες της ελληνικής γραμματείας. Διότι χρησιμεύει η Αρχαία Ελληνική γραμματεία να σκέπτεσαι για όλα τα ζητήματα, δημιούργησε τις επιστήμες, ανύψωσε σε υπέρτατη αρχή τον Νόμο και ανέλυσε σε κατηγορία τα είδη των πολιτευμάτων. Ένα μικρό δείγμα από τα χιλιάδες βιβλία της αρχαίας μας γραμματείας είναι οι Νόμοι, η Πολιτεία του Πλάτωνος και τα Πολιτικά του Αριστοτέλους. Πόσοι Έλληνες τα έχουν μελετήσει τα οποία παραμένουν πάντα επίκαιρα για πολλούς λαούς. Νομίζω ελάχιστοι και προσωπική μου άποψη για τα ως άνω βιβλία του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη είναι απαραίτητα για κάθε αγωνιστή Έλληνα.

    Υπήρξα καλλιεργητής έχοντας δικά μου κτήματα και συγχρόνως κάνοντας εμπόριο αγροτικών προϊόντων μεταβαίνοντας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Αυτό που διαπιστώνει και ο μη ειδικός και γνωρίζει, είναι ότι δεν έγινε ποτέ ένας κρατικός ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την κτηνοτροφία και ποιες καλλιέργειες ενδείκνυτο για κάθε περιοχή εκτός εξαιρέσεων π.χ. αλατούχα εδάφη, ορυζοκαλλιέργεια. Αξιέπαινες προσπάθειες από διαφόρους ανθρώπους που ήταν διορισμένοι σε διάφορες συναφείς υπηρεσίες γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέως, έγιναν και γίνονται, αλλά όμως δεν αρκούν.

    Έχουμε φθάσει σήμερα να ακούμε για 80% κρέας βοδινό εισαγωγής και 60% χοιρινό, ακούμε π.χ. πατάτες από Αίγυπτο, ελλειμματικοί σε φασόλια - ρεβίθια, φακές κ.α. Αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της χώρας δεν έχει γίνει σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρότι άφθονα χιόνια και βροχές τον χειμώνα από τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας σε μεγάλο ποσοστό καταλήγουν αναξιοποίητα στην θάλασσα. Πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας δημιουργώντας συγχρόνως εθνικό πλούτο από την αύξηση των προϊόντων από την μεταποίηση, το εμπόριο και τις εξαγωγές. Εκατομμύρια στρέμματα ημιορεινών περιοχών αλλά και πεδινών δεν αποδίδουν ανάλογα λόγω έλλειψης νερού, με επίπτωση τεράστια στην γεωργία και κτηνοτροφία. Εξυπηρετικό οδικό δίκτυο για τους ορεινούς όγκους της πατρίδος μας δεν υπάρχει αξιόλογο και πολλές βελτιώσεις πρέπει να γίνουν.

    Από την συνολική έκταση της χώρας μας των 133.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ο μισός πληθυσμός της χώρας ευρίσκεται σε 4.000 τ.χ. της Αττικής ομοίως έχει γίνει και υπερσυγκέντρωση πληθυσμού σε πολλές πρωτεύουσες διαφόρων Νομών. Ο αριθμός των αμειβομένων από το δημόσιο είναι 3,5 φορές παραπάνω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει και άλλα και άλλα πολλά που χρειάζονται ολόκληρο βιβλίο. Η πρόταση η δική μου είναι πληροφόρηση στους συμπατριώτες μου να υπάρξει με όποια μέσα διαθέτουμε. Ο Διαφωτισμός που υπήρξε στην Ευρώπη με αποτέλεσμα παραγωγή σκέψεως αγροτικο-βιομηχανική επανάσταση κ.λπ. δεν έγινε ποτέ στη χώρα μας γιατί εμποδίστηκε από κάποια συμφέροντα που δεν ήθελαν να συνδεθεί ο Έλληνας με την αρχαία πολιτιστική του ταυτότητα, που θα τον οδηγούσε γρηγορότερα σε καλύτερη πρόοδο. Πρωταρχικός στόχος των συνειδητά πατριωτών που αγαπούν την χώρα τους είναι η ενημέρωση η συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στους συμπατριώτες μας προτάσεις για λύσεις και ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους του περισσότερου μόχθου εργάτες - αγρότες - κτηνοτρόφοι.

    Η χώρα κινδυνεύει και από το εσωτερικό μέτωπο και εθνικά και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Η αρχαία ελληνική γραμματεία μας παρέχει γνώσεις, μας δημιουργεί ήθος και μας δίνει τα μέσα να πετύχουμε και αυτό εξαρτάται από μας. Ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει τον πραγματικό ήρωα αυτόν που δεν περιμένει βοήθεια από πουθενά και ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα να φανεί από κάπου, αλλά στέκεται και πολεμά. Εμπρός λοιπόν όπως έλεγε και ο Ίων Δραγούμης (όσοι ζωντανοί) και υπάρχουμε τέτοιοι αρκεί να δραστηριοποιηθούμε.

    Κατηγορία: