Βοτανικός 2021: μία φανταστική εικόνα ενός πιθανού μέλλοντος

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγουστος 2006

  Τελικά οι «Ε» δεν ήρθαν το 2011, ούτε το 2013 πού ήταν η δεύτερη «εναλλακτική» έλευση... Για πολλούς επαναπαυμένους Έλληνες -γνωστοί ως greco-aractus- η έκπληξη ήταν μεγάλη. Τώρα τι κάνουμε; αφού η σωτηρία εξ ουρανού δεν ήρθε; Γνωστοί τηλεοπτικοί μαϊντανο-προφήτες ασχολήθηκαν επί μακρόν με το θέμα. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν ικανοποιητικά την μη έλευση των «Ε». Κάποιοι άλλοι άρχισαν να μιλάνε για παρερμηνεία των συμβόλων, καθότι αντί των «Ε» ήρθαν οι «Ι», και λένε ότι το «Ε» ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον αριθμό 5. Έτσι υποστηρίζουν για την μεγάλη απήχηση των προφητειών αυτών στην διογκωμένη τάξη των Ι5 στην ελληνική κοινωνία.

  Ευτυχώς όμως, από την Ελλάδα είχαν περάσει πριν από 15 χρόνια (το 2006) φωτισμένοι ηγέτες, και αυτοί φρόντισαν για τούς «Ι» πού διαρκώς ερχόντουσαν, να έχουν το δικό τους τόπο να κατοικήσουν. Έτσι πήραν εκτάσεις στο Βοτανικό πού ήταν τόπος συγκέντρωσης βοτάνων από όλον το κόσμο, από τον Θεόφραστο τον κορυφαίο (ουσιαστικά πατέρα της βοτανολογίας) επιστήμονα και ακόλουθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά πού δυστυχώς είχαν παραμεληθεί (όπως και οι τάφοι των προγόνων μας) από τούς greco-agramaticus και τούς greco-aractus. Πήραν λοιπόν τις εκτάσεις αυτές και τις δώσανε στους «Ι» για να μπορούν να έχουν τόπο λατρείας η αλλιώς τζαμί όπως το λένε. Μάλιστα με λεφτά των διαφόρων greco-πολιτών.

  Επειδή όμως αγαπούσαν τον αθλητισμό, φρόντισαν δίπλα στο τζαμί να τούς φτιάξουν και ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού αθηναϊκού συλλόγου Π.Α.Ο. πού μάλιστα είχε ένα βότανο για σύμβολο, αλλά και το χρώμα των βοτάνων. Τι χαρά όμως, ήταν και το χρώμα των «Ι». Έτσι ο Παναθηναϊκός εξελίχθηκε στην ομάδα των «Ι», οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν και τούς δύο ναούς τους, δίπλα-δίπλα. Δυστυχώς όμως υπήρχαν κάποιοι ακραίοι και φανατικοί Έλληνες, φίλαθλοι και οπαδοί του παλαιού και ιστορικού Π.Α.Ο. πού δυσανασχέτησαν και για χρόνια διαμαρτυρόντουσαν. Αλλά ευτυχώς απομονώθηκαν μετά από την σύσσωμη και πολύχρονη συσπείρωση των προοδευτικών, φιλελευθέρων, αντιρατσιστικών και σεξουαλικά απελευθερωμένων δυνάμεων.

  Πέρυσι, το 2020, ο πολύ γνωστός Σαουδάραβας Σεΐχης Ισλάμ Τσουνάμι αγόρασε την ομάδα των «Ι» προσφέροντας υπέρογκο ποσό καθώς και την εκμετάλλευση μιας πετρελαιοπηγής στην ιδιοκτήτρια οικογένεια Γρηγοροκώστηδων. Φέτος, η χαρά των greco-ragiadon είναι μεγάλη. Ο Σεΐχης πρότεινε στον εαυτόν του και έγινε αμέσως δεκτή η πρότασή του, να μετονομασθεί ο Παναθηναϊκός Α.Ο. σε Πανισλαμικός Α.Ο. για να έχει μεγαλύτερη απήχηση στους σημερινούς κατοίκους της Ελλάδος.

  Πρέπει να πούμε και ένα εύγε στην μνήμη του παλαιού υπουργού Παύλου Προκοπίου, πού το 2006 είχε δρομολογήσει Προεδρικό Διάταγμα και έδωσε ψήφο στους τότε μετανάστες (λαθραίοι και μη), διότι έτσι μπόρεσε η σημερινή βουλή να εγκρίνει την επιθυμία του Σεΐχη, πού κατέθεσε για επικύρωση το Ισλαμικό Κόμμα. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η ομαδική αυτοκτονία φανατισμένων ρατσιστών οπαδών του Παναθηναϊκού πού δεν άντεξαν την πολυ-πολιτισμική εξέλιξη της greco κοινωνίας.

  Αποκορύφωση στην συγκίνηση όλων μας αποτέλεσε ο κοινός και ειρηνικός γιορτασμός του Πανισλαμικού μαζί με τούς παλαιούς (επί εποχής ρατσιστών) αντιπάλους τους τον ΟΣΦΠ, πού πλέον είναι η ομάδα των «Α» πού ήρθαν πριν τούς «Ι» και πού χρώμα έχουν το κόκκινο. Φήμες λένε πώς και εκεί επίκειται μετονομασία σε Όμιλος Σκενδέριδων Φιλάθλων Πειραιώς. Δυστυχώς, όμως και εκεί υπάρχει μία ομάδα ακραίων πού προς το παρόν αντιστέκεται. Η πρόοδος όμως θα νικήσει.

  Μπιστάκης Κούνελης

  Σημείωση «μεταφορέως»: Η δικιά μου η φαντασία, το δικό μου το Όνειρο είναι ακριβώς το αντίθετο από τα παραπάνω.

  Κατηγορία: