Ας δείξουμε κάτι εκτός από τα οπίσθια μας!

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμβριος 2004

  Άσσια (Κατεχόμενη Αμμόχωστος)

  Η κρυφή ελπίδα όλων των Ελλήνων θα πρέπει να είναι να μην αληθεύουν οι πληροφορίες της εφημερίδας "Πολίτης", που δημοσιεύονται στην έκδοση της 13ης Νοεμβρίου. "Ξεχάστε το Βέτο" φέρεται να μας νουθετεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην σύντομη επίσκεψή του στην Κύπρο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οδεύουμε προς νέα εθνική ταπείνωση. Αυτό υποδηλώνει, κατά την άποψη μου, και η επικίνδυνη επικέντρωση στην απαίτηση για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Θα κατάλαβαν ήδη όλοι, ότι το σημείο αυτό είναι πρώτο στην ιεραρχία των "διεκδικήσεών" μας. Αυτό που θα έπρεπε να ήταν δεδομένο, είμαστε κράτος μέλος της Ε.Ε. αναγνωρισμένο διεθνώς, παρουσιάζεται ως σημαντικότατος στόχος. Εάν κάνει την "υποχώρηση" η Άγκυρα και αναγνωρίσει την Κ.Δ., αυτό θα παρουσιαστεί και ως μέγιστη εθνική επιτυχία, και ευχαρίστως τότε, ως αντάλλαγμα, δεν θα κάνουμε χρήση του βέτο. Βέβαια, πιθανότατα να μην υπάρξει το βέτο, ούτως η άλλως, με τη δικαιολογία ότι η 17η Δεκεμβρίου δεν είναι το τέλος δρόμου, και "η Τουρκία θα κριθεί στην πορεία".

  Πρόκειται για το πιο μεγάλο σκάνδαλο που μπορεί να υπάρξει στην διαχείριση των ζωτικών συμφερόντων ενός έθνους. Υπό ομαλές συνθήκες ο λαός θα έπρεπε να βρίσκεται στους δρόμους, και να διαδηλώνει. Κι αυτό γιατί οι ηγέτες των Ελλήνων, παρά την κατοχή της Κύπρου και τις παράνομες διεκδικήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία, είναι έτοιμοι να επιβραβεύσουν την παρανομία ανάβοντας πράσινο φως στην Ευρωπαϊκοί πορεία της Τουρκίας. Ο λαός πρέπει να πάψει να ανέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες όσο ποτέ άλλοτε. Πίσω από κλειστές πόρτες παζαρεύουν την επιβίωση, την τιμή και την αξιοπρέπεια του έθνους των Ελλήνων. Εάν στη σύνοδο του Δεκεμβρίου επιβραβευθεί η Τουρκική παρανομία και προκλητικότητα, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι κάνοντας πλάτες στην παράνομη Τουρκία, θα πρέπει μετά να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε εκτράχυνση της παρανομίας εις βάρος μας. Δεν κινδυνολογούμε. Τουλάχιστον να ακούγεται και η αντίθετη άποψη. Γιατί βάση αυτών που λένε οι ηγέτες, και τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε., μπορεί πολλοί να πιστέψουν ότι πράγματι:

  • Η Τουρκία το 1974 δεν έκανε εισβολή, αλλά ειρηνευτική επιχείρηση. Στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή, δεν υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν υπάρχουν έποικοι, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι κτλ. Υπάρχουν μόνο καταπιεσμένοι και απομονωμένοι τουρκοκύπριοι.
  • Κακές φήμες είναι μόνο, ότι η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο, και εξακολουθεί να καταπιέζει τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου. Ότι εξωθεί τους Μουσουλμάνους της Θράκης και τους βόρειους γείτονες της Ελλάδας, σε ανθελληνικές ενέργειες.
  • Η Τουρκία έχει ως δια μαγείας μετατραπεί σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και δικαιούται με το σπαθί της (πράγματι με το σπαθί της το επιδιώκει - συγχωρέστε το λογοπαίγνιο) να εξασφαλίσει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
  • Ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή αντιπροσωπεύει τις "δυνάμεις του Καλού", και θα έρθει σε ρήξη με το "βαθύ κράτος" προκειμένου να επιβάλει τις δικές του απόψεις, αυτές που συνάδουν με τον πλήρη εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας.
  • Ότι η ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού, στην οποία αναφέρονται οι ηγέτες μας 'με βάση το σχέδιο Ανάν', όπως λένε, μπορεί να είναι δίκαιη, δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη.

  Δεν είπε κανείς ότι οι ηγέτες μας έχουν εύκολο έργο. Δεν είναι τυχαίο που οι εχθροί του έθνους ανοίγουν το "Σκοπιανό", εν όψη της κρίσιμης ημερομηνίας της 17ης Δεκεμβρίου. Μάλλον συμπεραίνουν ότι η μικρή Ελλάδα θα 'στεναχωρηθεί να πει δύο 'ΟΧΙ' μαζεμένα. Ένα για την ενταξιακή ημερομηνία που επιζητεί η Τουρκία και οι πάτρωνές της, κι ένα για τα Σκόπια. Θέλουν να θέσουν την Ελλάδα σε τραγικά διλήμματα. Για να βγει ο ελληνισμός από τα σημερινά αδιέξοδα του θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια από τα υφιστάμενα δόγματα. Η αρχή της αυτοπροστασίας θα πρέπει να ισχύσει, υπεράνω οποιασδήποτε σκοπιμότητας, υπεράνω οποιασδήποτε υποτιθέμενης συμμαχίας.

  Ελπίζουμε, να υπάρχει πράγματι η κόκκινη γραμμή πέραν της οποίας δεν υποχωρούν αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες μας. Δεν μπορεί, στα διαλείμματα των διαβουλεύσεων, όπου με εθνική ομοψυχία συνεδριάζουν οι ταγοί μας, κάποιος θα τους πληροφόρησε για τις θέσεις των Τούρκων. Δεν το κουνάνε ρούπι από την Κύπρο, και ούτε καν αναγνωρίζουν την 'ελληνο-κυπριακή' διοίκηση. Τίθεται το εξής ρεαλιστικό ερώτημα: Με αυτούς θα κάνουμε χωριό; Εκ των πραγμάτων, υπάρχει και η άλλη επιλογή. Αυτή της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας. Αφού δεν βάζουν μυαλό, είναι η ώρα του βέτο και της αλλαγής των στρατηγικών. Η στρατηγική της εξημέρωσης του θηρίου με τις "ζειμπεκιές" και τα "κουμπαράτα" έχει χρεοκοπήσει. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε, τόσο το καλύτερο. Ας δείξουμε, επιτέλους και κάτι άλλο, εκτός από τα οπίσθια μας.

  Κατηγορία: