Απ' το Σείριο

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκέμβριος 2008

  Σε μια προφανή κίνηση εκτόνωσης της κοινωνικής έντασης η ΟΛΜΕ, αποφάσισε πορεία για την 9η Ιανουαρίου, επέτειο του φόνου του Τεμπονέρα. Την όρισαν τότε, γιατί βλέπετε η επέτειος των Δεκεμβριανών του '44 πέρασε πριν αρχίσει η «επανάσταση» στο όνομα και ερήμην του Αλέξη. Θα καταθέσω κι εγώ μια σεμνή πρόταση, συνεισφορά στις άοκνες προσπάθειες διαφόρων πολιτικών και συνδικαλιστικών παραγόντων για αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης: συγκέντρωση και πορεία την 31η Μαρτίου, επέτειο της επίθεσης στον σταθμό Χωροφυλακής του Λιτόχωρου το 1946, παραμονές τον εκλογών κι απαρχή της τελικής φάσης του εμφυλίου.

  Ποιοί οργανώνουν την πορεία στις 9/1; Αυτοί που ΔΕΝ μαθαίνουν ελληνικά στα παιδιά μας. Αυτοί που τους παρέχουν πια, «δεξιότητες», έτσι το λένε, ότι κι αν σημαίνει αυτή η μπούρδα κι όχι Ελληνική Ιστορία, Αρχαία Ελληνικά (ποιος από αυτούς ξέρει να τα διδάξει της προκοπής;), γνώση και περηφάνεια για την Πατρίδα, αξιοπρέπεια και φιλοτιμία. Αδέρφια, δεν το πήρατε χαμπάρι, αλλά οι περισσότεροι από τους γελοίους ρηγάδες και αριστεριστές που κοροϊδεύαμε στα αμφιθέατρα, πήρανε πτυχίο και διοριστήκανε στην «Παιδεία» του Κράτους που φαντασιώνονταν ότι θα ανατρέψουν. Είναι αυτοί που βγάζουν μπροστά 13άχρονα και 14άχρονα καταλλήλως και ευκόλως ντοπαρισμένα. Να τους χαιρόμαστε τους αγράμματους λύκους που «φυλάνε» τα πρόβατα.

  Ποιοι είναι οι σημαιοφόροι της «εξέγερσης», οι τιμητές του σύμπαντος στα κανάλια των νταβαντζήδων; Δυο «γιωταπεντάδες» με «ψυχολογικά προβλήματα», που βεβαίως τα «ψυχολογικά» τους εμπόδισαν να φέρουν όπλο, να φυλάξουν σκοπιά και να κάνουν αγγαρεία, αλλά μια χαρά τα κονομάνε, απ' τη δουλειά τους βέβαια! Στο μέτρημα είναι αητοί. Ο δε πατέρας του ενός μια μέρα έκλαψε πικρά το χιλιάρικο που έδωσε στην νοσοκόμα στο μαιευτήριο όταν του 'πε πως έκανε γιο. Τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι τιμητές μας πρέπουν.

  Θα σας πω κι ένα νέο. Τους 180 φτάσανε ήδη οι τραυματίες αστυνομικοί. Ακούσατε τίποτα από κανέναν; Σιγά μην ακούσετε. Γιατί να ασχοληθούν με τους μπάτσους, τα γουρούνια, τους δολοφόνους; Μήπως τραυματίσθηκαν κατά την Υπηρεσία, εκτελώντας εντολές, το καθήκον τους, προστατεύοντας τους Νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας μας. Όχι, βέβαια. Δεν είχαν τι να κάνουν κι είπαν «δεν πάμε να μας ρίξουνε μολότοφ, που κάνει και ριζική αποτρίχωση;», οι οποίες μολότοφ, διάβασα, αλήθεια σας λέω σε μια αναντάμ παπαντάμ προοδευτικιά φυλλάδα, ότι είναι ... «αμυντικό όπλο»! 180 γιοί εργατών κι αγροτών, άντε υπαλλήλων, στην πλειοψηφία τους...

  Και τώρα που απ' ότι φαίνεται είναι όντως εξοστρακισμός, τι γίνεται; Τι θα πει ο σινιέ «Λένιν» της Κουμουνδούρου, τι θα πουν όλοι οι οργισμένοι «μπολσεβίκοι» των καναλιών; Αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι «Αυγή» διάβασα, θα το καταλάβετε από την αύξηση της κυκλοφορίας της κατά 10%, είναι το ένα φύλλο που αγόρασα εγώ στην Αλίαρτο, όπου ήμουν. Διάβασα κάτι αναλύσεις πολύ βαθιές, Αιγαίον Πέλαγος. Τις διάβαζα και είπα «Πάει, έσπασε η Συμφωνία της Βάρκιζας!» και προς στιγμήν παραλίγο να το δω κι εγώ το όραμα: τα ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου και προς τα κάτω, στα Προπύλαια, μέσα από την ομίχλη των δακρυγόνων κι ανάμεσα στα διάσπαρτα φρικιά, τους χουλιγκάνους, τους δικτυάδες, τους πάνω και τους κάτω της πλατείας, τα παιδιά από τη Βίλλα Αμαλία και κάτι πλιατσικολόγους εν αναμονή, μέσα από αυτό το σύννεφο και τις σαν φαντάσματα φιγούρες των αντιεξουσιαστών και του Θανάση του ΣΥΡΙΖΑ, άκουσα πέταλα να κροταλίζουν στην άσφαλτο και τα ούρα - ούρα να σκίζουν τον αέρα και είδα το αναρχικό ιππικό του Νέστορος Μάχνο, που ήρθε κατευθείαν από την Ουκρανία, να ξεπηδά από την χημική ομίχλη και να κάνει επέλαση, να διαλύει τους μπάτσους, τα γουρούνια και τους δολοφόνους, κι από πίσω ερχόντουσαν τρικάβαλο πάνω σε μοτοσυκλέτα και οι τρεις νεολαίοι της Κουμουνδούρου, γιατί βλέπετε δεν ξέρουν ιππασία. Ο κυρ Αλέκος, που στο «Φίλιον» τον φωνάζουν Λένιν πια, δεν χώραγε στη μηχανή, είχε πάει να μαζέψει και κάτι νοίκια. Κι ύστερα ξύπνησα. Κάποιοι κοιμούνται ακόμη. Σας το λέω πάντως, πατριώτες και φύλακες του αστικού καθεστώτος και του Έθνους, να φυλαχτούμε και κυρίως γύρω στις 12 το μεσημέρι κάθε μέρα. Εκείνη την ώρα θα γίνει η ζημιά και θα πέσουν τα χειμερινά ανάκτορα. Διότι, ως γνωστόν, είναι η ώρα που ξυπνούν οι αριστεριστές (και ο Αλέξης) και που πεινάνε οι εργάτες.

  Για να 'ρθουμε τώρα στις ακόμη πιο βαριές αναλύσεις, την Κυριακή δημοσιογράφος τις ρωτούσε εμβριθώς τον γνωστό οικονομολόγο, δημοσιολόγο και φιλόσοφο Κακαουνάκη, τι θα γίνει με την οικονομική κρίση κι αυτός, αφού ρουθούνισε, του είπε ότι στην Ελλάδα «πεινάνε σήμερα 2.000.000 και θα γίνουν 3 με 4.000.000» και ενδιαμέσως είπανε κι ότι ο Σημίτης πήγε να πιει καφέ και τον χειροκροτούσε ο κόσμος. Στοίχημα ότι στο Da Capo ήτανε, εκεί συχνάζουν οι οξύνοες, αυτοί που δεν βγάζουν το χάρτινο δαχτυλίδι απ' το κοχίμπα για να το βλέπουμε κι εμείς της δυτικής όχθης. Α, ρε στουρνάρια τηλεθεατές, αυτό είναι ενημέρωση, ωρέ!

  Είδα κι εγώ το συγκλονιστικό, αποκαλυπτικό βίντεο με τους ασφαλίτες, δίπλα σε ένστολους συναδέλφους τους που φορούσανε λέει, άκουσον - άκουσον, πολιτικά και κρατούσανε λέει παλούκια, άκουσον - άκουσον, ίδια με των κουκουλοφόρων. Δηλαδή τι μάρκα ήτανε ο λοστός ή το ξύλο με τα άγκιστρα που κατεβάζουν τα ρολά που κρατούσε ο ένας; Τα πουλάνε στα Εξάρχεια; Έπρεπε να κρατάνε ρόπαλα που θα γράφουν ΕΛ.ΑΣ. επάνω ή έστω να κρατάνε τα υπηρεσιακά γκλοπ ή να είναι κουκουλοφόροι, αλλά να φοράνε πάνω από την κουκούλα το πηλίκιο. Φοβερή αποκάλυψη, τρομερή. Το φοβερότερο δε ήταν ότι δύο από αυτούς φορούσαν πολιτικά, κρατούσαν κάτι ξύλα αλλά φορούσανε μπουφάν που έγραφαν από πίσω με τεράστια γράμματα Police. Τρομερό, από την μέση και κάτω κουκουλοφόροι, από τη μέση ως το λαιμό μπάτσοι. Διασταύρωση θα ήτανε. Η αποκάλυψη συντάραξε τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, διότι, ως γνωστόν, σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου, όταν οι αστυνομικοί θέλουν να παρεισφρύσουν σε ομάδες κουκουλοφόρων καταστροφέων ή σε ομάδες ναρκεμπόρων και τοξικομανών για να τους σβερκώσουν και να τους συλλάβουν, δεν υποδύονται, ντυμένοι κατάλληλα τους κουκουλοφόρους ή τους τοξικομανείς, αλλά ντύνονται στρουμφάκια ή αγιοβασίληδες. Τι θέλανε να πουν σε μας τους ιθαγενείς: Οι μπάτσοι σκοτώσανε τον Αλέξη, οι μπάτσοι σπάσανε και κάψανε τα μαγαζιά. Απλά πράγματα.

  Και μετά απορείτε, ποιοι αγοράζουν τα βιβλία του Λιακόπουλου. Σηκωθείτε από τους καναπέδες, τα κρεβάτια, τις πολυθρόνες. Αποκάλυψη: δεν ήταν προβοκάτορες αστυνομικοί, ούτε αντιεξουσιαστές. Από την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σείριο ήτανε. Το βρήκα. Και οι μολότοφ που φτιάχνονται κι αποθηκεύονται στο Πολυτεχνείο και τις καταλήψεις, δεν φτιάχνονται από αντιεξουσιαστές, αλλά από τον Αντίχριστο που συνεργάζεται με την Μπέμπα Μπλανς και τον Βαμβακούλα. Θα το πoυν και τα κανάλια, από ώρα σε ώρα...