Αποκλεισμός της Αλβανικής πρεσβείας

  • Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμβριος 2003

    Με μία στιγμιαία κινητοποίηση, το απόγευμα της Κυριακής 16 Νοεμβρίου, η Νεολαία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αντέδρασε αστραπιαία στις Αλβανικές προκλήσεις που έλαβαν χώρα στην Χειμάρρα. Εκατό συναγωνιστές με σημαίες και πανό απέκλεισαν την είσοδο της Αλβανικής πρεσβείας επί τρεις και πλέον ώρες, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη βία και νοθεία που επισκίασε τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Χειμάρρα. Απλώνοντας κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας ένα πανό με το σύνθημα "Λευτεριά στην Βόρειο Ήπειρο", προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των διερχόμενων οδηγών οι οποίοι συνεχώς επευφημούσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

    Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, αφού εντός λίγων λεπτών κατέφθασαν τουλάχιστον τρεις (!!!) διμοιρίες ΜΑΤ και πλήθος άλλων αστυνομικών. Ένταση επικράτησε όταν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ζητούσε επανειλημμένως και σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της ΝΕΜ Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, την αποχώρηση των συγκεντρωμένων από την είσοδο της πρεσβείας. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί μπροστά στην είσοδο και ότι αν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούσαν τόσο σημαντική την ησυχία της Αλβανικής πρεσβείας, την στιγμή που το Αλβανικό κράτος κατατρομοκρατεί τους αδελφούς Χειμαρριώτες, ας απωθούσαν το πλήθος δια της βίας.

    Στον χώρο κατέφθασε και ο πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαιρέτησε τους συναγωνιστές, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του γεγονότος ότι μέσα στην μητρόπολη της αδιαφορίας, μία όλο και αυξανόμενη ομάδα πατριωτών είναι πάντα έτοιμη να αντιδράσει άμεσα σε κάθε ανθελληνική πρόκληση. Παρόντες ήταν και ο Διευθυντής Οργάνωσης του κόμματος Θεοδόσης Αθανασάς, ο πρόεδρος της Α4 Ν.Ο. Γιάννης Ζιώγας, καθώς και οι συναγωνιστές Γιάννης Γιαννάκενας και Παναγιώτης Δούμας.

    Συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών που κατέφθασαν στον χώρο της διαμαρτυρίας, πήραν δηλώσεις των συγκεντρωμένων και μετέδωσαν την είδηση. Η διαμαρτυρία έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο οι νέοι Εθνικιστές έψαλαν σε στάση προσοχής και με την πλάτη στην Αλβανική πρεσβεία. Επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική εγρήγορση της Νεολαίας και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη δυναμική κινητοποίηση.