Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Φεβρουάριος 2009

  Αγαπητέ κ. Αντώνη Σαμαρά,

  Είναι γνωστό πως «ένας κούκος δεν φέρνει κατ' ανάγκη την άνοιξη». Όπως είναι επίσης γνωστό στους περισσοτέρους από όσους διαβάζουν την ανοικτή αυτή επιστολή μου προς εσένα, ότι η πολιτική μου θέση έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι θέση καταγγελίας για την απεμπόληση των εθνικών ιδανικών του Ελληνισμού που το κόμμα εκφράζει για πολλά χρόνια τώρα. Για τους λόγους αυτούς εν συντομία συμμετέχω στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, θέλοντας να συμβάλλω και εγώ στο να δημιουργηθεί ανάχωμα θωράκισης του διαχρονικού ελληνισμού μπροστά στην ισοπεδωτική μονοπολιτισμική επιδρομή της παγκοσμιοποιήσεως.

  Ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, στην δικιά μου ανάλυση, δεν αλλάζει τίποτα στον ορίζοντα του βάλτου που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Το μόνο όμως σημείο που παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, είναι η δικιά σας τοποθέτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Και εξηγούμαι:

  Για εμάς τους Έλληνες, η ουσία της πολιτικής μας φιλοσοφίας και πρακτικής, πρέπει να βασίζεται στην πολιτιστική μας δημιουργία και κληρονομιά. Ο Ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να είναι το οικοδόμημα της ορθής μας λειτουργίας ως κοινωνίας δικαίου και προόδου. Δυστυχώς όμως η ξενομανία, η εγχώρια ανθελληνικότητα και η ανύπαρκτη ελληνική παιδεία, μας έχουν εγκλωβίσει στην παρακμή και την μετριότητα μιας παγκόσμιας υλιστικής υποκουλτούρας.

  Τεράστια είναι η ευθύνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, για την απεμπόληση της ελληνογενούς πολιτιστικής παιδείας και την παράδοση του ελληνικού πολιτιστικού γίγνεσθαι στην διεθνιστική θολο-υποκουλτούρα της μαρξιστόπληκτης αριστεράς. Ο ίδιος προφανώς μη έχοντας ιδιαίτερη σχέση με τον Πολιτισμό, τον παρέδωσε στην εξουσία και διαχείριση της Αριστεράς, ώστε να μπορεί αυτός να διαχειρίζεται «ήσυχος» την καρεκλοκένταυρη και στείρα κρατική πολιτική εξουσία. Μίας εξουσίας δημόσιας διαχείρισης και ελέγχου των υλικών αγαθών, χωρίς καμία επαφή με την εθνική μας πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα ή με κάποιο εθνικό πνευματικό όραμα.

  Η βαρβαρότητα αυτή σε βάρος του ελληνικού πολιτισμού πρέπει να τελειώσει. Η ελευθερία και η ψυχική ανάταση πρέπει να ξανακυριαρχήσουν στον πολιτισμό μας, ώστε να τροφοδοτηθεί με τα σωστά ανθρώπινα και δημοκρατικά κριτήρια η ίδια η πολιτική ζωή μας.

  Αγαπητέ κ. Αντώνη Σαμαρά

  Οι εθνικές ευαισθησίες σας είναι γνωστές και εγώ προσωπικά έχω ιδία αντίληψη, γι' αυτό και την περίοδο της ρήξης σας, σας τίμησα και στήριξα την επιλογή σας, χωρίς να ανήκω στο κόμμα σας. Σας δίνετε εσάς σήμερα, ως Υπουργού Πολιτισμού, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θέσετε τα θεμέλια για την επανίδρυση του Υπουργείου σας, το οποίο η «παράταξη» είχε υποτιμήσει δεκαετίες τώρα. Έχω την πεποίθηση ότι ΕΣΕΙΣ μπορείτε να προσφέρετε στον τομέα αυτό ουσιαστικά, για τον λόγο αυτόν σας απευθύνω την επιστολή αυτή.

  Μην υποτιμήσετε και εσείς την σημασία του Υπουργείου σας. Η πολιτική εξουσία πρέπει να εκπέμπει τον πολιτισμό μας και να θωρακίζει την ελληνική διαχρονία, αλλιώς δεν έχει νόημα.

  Σας εύχομαι Καλή Ελληνική Δημιουργία


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 1ης Φεβρουαρίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.
  Κατηγορία: