Ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την μαρξιστική τρομοκρατία στην Παιδεία

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2008

  Προ ενός μηνός, με ομόφωνη απόφαση όλων των φοιτητικών παρατάξεων του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Αθηνών, είχε απαγορευθεί η συμμετοχή της φοιτητικής οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ., Φ.Ο.Σ., στις φοιτητικές εκλογές στη Νομική. Την περασμένη Δευτέρα, στην Βουλή, παρουσία του Προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και κλιμακίου της Φ.Ο.Σ. συζητήθηκε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την ανυπόστατη αντιδημοκρατική αυτή απόφαση και ετέθη ζήτημα εγκυρότητος των εκλογών.

  Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος, απαντώντας, παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς ότι βάσει του άρθρου 14 του Συντάγματος, ο αποκλεισμός της Φ.Ο.Σ. αντίκειται στην πολυφωνία, την αρχή της πλειοψηφίας, την ελεύθερη διακίνηση και έκφραση των ιδεών, αρχές που διέπουν την δημοκρατική αρχή και κατά συμπερασματικά την εγκυρότητα των εκλογών. Απέφυγε, ωστόσο να αναφερθεί σε πιθανή επανάληψη των εκλογών στην Νομική, παραπέμποντας το ζήτημα στο αυτοδιοίκητο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, «νίπτοντας τα χείρας του», όπως χαρακτηριστικά του απάντησε ο ερωτών βουλευτής Μάκης Βορίδης σε δευτερολογία του.

  Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης είπε το ότι «αποφάσεις που διαμορφώνονται διά της βίας έρχονται και εκπροσωπούνται μέσα στα όργανα που συγκροτούν τη βούληση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» και αναρωτήθηκε αν «η στρεβλή αυτή συγκρότηση δεν αφορά το Υπουργείο Παιδείας». Κλείνοντας, κατηγορώντας την άκρα Αριστερά και την Αριστερά για την κατάντια των φοιτητικών κινημάτων και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, είπε ότι «η ανοχή της κυβερνήσεως, η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου, η πολιτική που νίπτει τας χείρας της βεβαίως φέρει και αυτή την ευθύνη της».

  Για όσους δεν το κατάλαβαν η μαρξιστική τρομοκρατία πέρασε για άλλη μια φορά ανενόχλητη, παρ' ότι έγινε και αντικείμενο συζητήσεως στην Βουλή... Βέβαια, τι να περιμένει κανείς όταν ο αποκλεισμός της Φ.Ο.Σ. είχε επιτελεσθεί τη συναινέσει των «δημοκρατικών φοιτητικών παρατάξεων» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

  Πώς τα φέρνει όμως η ζωή! Πριν 20 περίπου χρόνια, ο Μάκης Βορίδης είχε κατά τον ίδιο τρόπο διαγραφεί από την Ε.Φ.Ε.Ε. ως «φασίστας» από τους ίδιους αυτούς «δημοκράτες». Προφανώς, οι δημοκρατικές ευαισθησίες αυτών που έχουν γεμίσει τα πανεπιστήμια με μπράβους, μαφιόζους και βαποράκια είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του ελληνικού λαού που έστειλε τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Βορίδη στην βουλή.

  Πέρα όμως από την επερώτηση στην Βουλή, αυτήν την εβδομάδα είχαμε και άλλες εξελίξεις στο θέμα της απαγόρευσης συμμετοχής της Φ.Ο.Σ. στην Νομική Σχολή Αθηνών. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής έφθασε εξώδικο εκ μέρους της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. Σε αυτό η νέα σύνθεση του Δ.Σ. καλείται να ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να υιοθετήσει την τακτική των προκατόχων του, σχετικά με την συμμετοχή της Φ.Ο.Σ.

  Επικοινωνήσαμε με μέλος του Δ.Σ. από όπου πληροφορήθηκε ότι πολύ λίγο ενδιαφέρουν τέτοιου είδους κινήσεις τον Φοιτητικό Σύλλογο, καθώς, προστατεύεται το αυτοδιοίκητο των Σχολών. Ενώ για την επερώτηση στην Βουλή, μας είπαν ότι ο καθένας μπορεί να ρωτάει ό,τι θέλει. Χαρακτηριστική η άποψή του: «Και νόμος του κράτους να γίνει το να κατέβει η Φ.Ο.Σ. στη Νομική, κανείς δεν μπορεί να επέμβει στο αυτοδιοίκητο των σχολών».

  Από πλευρά όμως του ΛΑ.Ο.Σ., κάποιοι δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να αμφισβητήσουν ακόμη και την εγκυρότητα των εκλογών, μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις διαδικασίες που κινούνται από την πρυτανεία.

  Το θέμα της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα της πιο σημαντικής ίσως - πολιτικά - Σχολής της χώρας, θεωρείται από πολλούς στο ΛΑ.Ο.Σ. ως λίαν σημαντικό. Και σκοπεύουν να σταθούν δίπλα στη νεολαία του κόμματος. Ιδιαίτερα οι Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης δείχνουν αποφασισμένοι να επωμιστούν το βάρος αυτού του αγώνα και το έχουν επανειλημμένα δηλώσει σε συναντήσεις τους με τη νεολαία. Φαίνεται ότι στη Καλλιρρόης πιστεύουν ότι τώρα ήλθε η ώρα να σπάσει η «αριστεροκρατία» των ελληνικών πανεπιστημίων.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Μαΐου της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.