Ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013...

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμβριος 2014

  Όταν ο «Ελεύθερος Κόσμος» σταμάτησε την έντυπη έκδοσή του, αν κάποιος μου έλεγε ότι η εφημερίδα αυτή θα βρισκόταν και πάλι στα περίπτερα θα τον θεωρούσα τρελό. Και αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Δυσκολίες οικονομικές, τεχνικές, αλλά και πρωτίστως ψυχικές, γιατί όποιος θέλει να εκδώσει ένα πατριωτικό έντυπο έχει απέναντι του τόσο την εχθρότητα των καθεστωτικών-συστημικών δυνάμεων όσο και την βλακεία που πλημμυρίζει το εσωτερικό του συγκεκριμένου χώρου.

  Γιʼ αυτό λοιπόν όταν πληροφορήθηκα την διάθεση συνεργατών μου στον παλιό «Ελεύθερο Κόσμο» να προχωρήσουν σε αυτή την επανέκδοση από την μία χάρηκα, αλλά από την άλλη πλευρά λυπήθηκα. Χάρηκα γιατί ένα έντυπο σοβαρό, αλλά παράλληλα δυναμικό και αδέσμευτο θα είναι και πάλι προς χρήση του πατριωτικού κοινού, αλλά από την άλλη λυπήθηκα γιατί γνωρίζω εκ των προτέρων τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν: τα προβλήματα στην κυκλοφορία, το «θάψιμο» του εντύπου στα περίπτερα, την δυσκολία εύρεσης πόρων για την συνέχισή του, το δύσκολο νομοθετικό πλαίσιο που εμποδίζει την ελευθερία γνώμης, αλλά και το κουτσομπολιό και την μιζέρια του ίδιου του χώρου.

  Στο τελευταίο αυτό κομμάτι θέλω απλά να συμβάλλω λέγοντας πως πίσω από αυτήν την επανέκδοση δεν κρύβεται κανένας παράγοντας, κανένα κόμμα, καμία μυστική υπηρεσία, ούτε εγώ ο ίδιος που δεν κρύβομαι πίσω από τα ονόματα άλλων. Το μόνο που υπάρχει είναι η θέληση μιας ομάδας ανθρώπων, ενός άτυπου αν θέλετε εθνικιστικού σοβιέτ τύπου να δώσει στον χώρο ένα έντυπο που δεν θα είναι ενεργούμενο κάποιας κομματικής παράταξης, αλλά θα προσφέρει ελεύθερη ενημέρωση, με σοβαρότητα, χωρίς γραφικότητες, χωρίς κραυγές αλλά αντίθετα θα δίνει επιχειρήματα και φυσικά θα είναι πάντα πιστό στις αρχές και τις ιδέες του Εθνικισμού. Χωρίς διάθεση καμίας απολογίας προς το παρελθόν, χωρίς φόβο να καταγγείλει τους εχθρούς της Ελλάδας, αλλά και τους εχθρούς της ιδέας του εθνισμού και της διαφορετικότητας.

  Αυτήν λοιπόν την προσπάθεια χαιρετίζω, της εύχομαι κάθε επιτυχία και δύναμη και υπόσχομαι να την υπηρετήσω ως ένα απλό μέλος μιας ευρύτερης ομάδας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 1ης Νοεμβρίου 2014 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: