Άννα Διαμαντοπούλου, Χαρά Νικοπούλου και Τουρκικό Προξενείο

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Ιανουάριος 2011

  Η Άννα Διαμαντοπούλου υπήρξε επίτροπος της Ε.Ε. με αρμοδιότητα σε θέματα απασχόλησης από το 1999-2004. Το 2001 πρότεινε την θεσμοθέτηση της αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα, θεωρώντας πως στην «σύγχρονη Βαβέλ» της Ευρώπης, οι Έλληνες πρέπει να έχουν ισότιμα δύο γλώσσες. Τότε η πρότασή της αυτή, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Ευθυμίου, Βενιζέλος κ.α.), αλλά και από την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ. Συγκρατώ ακόμη την δήλωση του τότε συντονιστή της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Πολύδωρα, που ζήτησε «από τον Πρωθυπουργό και την συντροφιά του να σταματήσουν την Εθνοκτόνο πολιτική τους. Δεν θέλουμε απεθνοποιημένη Ευρώπη, οι κυβερνώντες επιχειρούν κάτι, για το οποίο δεν έχουν εντολή από τον λαό, ούτε εξουσιοδότηση από το Σύνταγμα».

  Το πρωτοκλασάτο λοιπόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε το 2010 το «εθνικό της έργο» με την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας, Χαράς Νικοπούλου από μειονοτικό σχολείο του Έβρου. Η Χαρά, επιτελούσε συνειδητά τεράστιο έργο Ελληνίδας δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, υποστηρίζοντας με σθένος πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι. Η προσφορά της, ανιδιοτελής και η παραγωγή έργου, τεράστια. Έκανε καθημερινά μαθήματα στο σχολείο και πέραν αυτών παρέδιδε μαθήματα σε όσα παιδιά είχαν πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα. Κατάφερε να οργανώσει χορωδίες και να γνωρίσει στα παιδιά μουσικά όργανα της ελληνικής παράδοσης. Τους ενέπνεε ιδιαίτερο πατριωτισμό, με την προετοιμασία και την συμμετοχή των παιδιών σε παρελάσεις Εθνικών επετείων.

  Το έργο της δεν άργησε να γίνει γνωστό πέραν των ορίων του Μεγάλου Δέρειου. Έτσι, άρχισαν οι προσκλήσεις για συμμετοχή της ίδιας και των παιδιών του σχολείου, σε εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όλη αυτή η δραστηριότητα της Χαράς, «χάλαγε την σούπα» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των σχεδίων τους. Έτσι, αφού πρώτα τρομοκρατούσαν λεκτικά την αλύγιστη δασκάλα, στην συνέχεια προχώρησαν και σε βίαιη επίθεση εναντίον της. Κάτοικος του χωριού της επιτέθηκε και την έδειρε άγρια. Αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Τίποτε όμως δεν μπορούσε να κάμψει το πατριωτικό της φρόνημα και αφού ανάρρωσε, επανήλθε δριμύτερη προκειμένου να εκτελέσει εκ νέου τα καθήκοντά της ως Ελληνίδα εκπαιδευτικός.

  Συμπαραστάτες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στην φίμωση της φωνής της γνήσιας Ελληνίδας, ο ψευτομουφτής, οι δύο μειονοτικοί βουλευτές και ο Δήμαρχος Ορφέως Ευάγγελος Πουλιλιός. Η κα Διαμαντοπούλου λοιπόν, υποτασσόμενη στις ορέξεις και τα κελεύσματα της πρώην ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, απέπεμψε τελικά από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, την ηρωική δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου και δικαίωσε τους αγώνες του τουρκικού προξενείου, για αποπομπή της Χαράς.

  Η ίδρυση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Μπροστάρηδες οι μειονοτικοί βουλευτές της περιοχής Τσετίν Μάταντζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ξάνθης και Ροδόπης αντίστοιχα, οι οποίοι παράγουν και προάγουν τον τουρκικό εθνικισμό. Το τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει! Κυρία Διαμαντοπούλου, μου γεννάται εύλογα, το ερώτημα: στην Θράκη ποιος ασκεί εξουσία; Το ελληνικό κράτος ή το τούρκικο προξενείο;

  Παρά λοιπόν την αποπομπή της, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η δικαίωση του έργου της Χαράς Νικοπούλου, ήλθε εξ ονόματος της Ακαδημίας Αθηνών. Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας, σε συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Χαρά Νικοπούλου για την φιλοπατρία της και την διαμόρφωση θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης στους μαθητές της, απονέμοντάς της, το αργυρούν μετάλλιο ανδρείας, που αποτελεί υψίστη διάκριση για εκπαιδευτικό.

  Κατά την παρασημοφόρησή της, η Χαρά Νικοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, είπε: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών. Εν έτει 2010, η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους. Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση θρησκευτικής, αλλά κυρίως εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, την Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας. Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης».

  Κυρία Υπουργέ, εσείς γιατί στερήσατε από τα παιδιά του Μεγάλου Δέρειου, όλα όσα αναγνώρισε η Ακαδημία Αθηνών, πως τους πρόσφερε η Χαρά Νικοπούλου, αποπέμποντάς την, από τον τόπο διδασκαλίας της;

  Σύμμαχο στην απόφαση του Υπουργείου, βρήκε η κ. Διαμαντοπούλου, από κόμματα της «αιώνιας παρακμασμένης» Αριστεράς. Το κόμμα λοιπόν, των «Οικολόγων Πράσινων», με ανακοίνωσή του τονίζει πως η Ακαδημία βράβευσε στο πρόσωπο της Χαράς, «την μισαλλοδοξία και τις πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για την γειτονική Τουρκία». Το κόμμα των «Οικολόγων Πράσινων» είναι το κόμμα που ασπάζεται την έκθεση Μέγιερ, που υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Ο Μέγιερ ήταν ο επικεφαλής των πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μέρος των οποίων αποτελούν οι «Οικολόγοι Πράσινοι». Είναι η ίδια ομάδα που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο. Είναι η ίδια ομάδα που θέλει να αναγνωρισθεί ως τουρκική η μειονότητα στην Θράκη.

  Επίσης το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζει, πως η Ακαδημία, με την βράβευση της Χαράς Νικοπούλου, ξεχνά πως η Χαρά «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς και επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα και ότι χώρισε τους μαθητές της, βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών». Θεωρεί ακόμη πως η «ηρωοποίηση της Νικοπούλου για αυτά της τα κατορθώματα, οφείλεται σε όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία». Άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς που ανοίγει κερκόπορτες. Αιώνια αδιόρθωτη Αριστερά!

  Μετά όλα τα παραπάνω προτείνω, στην κ. Υπουργό να διευρύνει την σκέψη της και να πάρει την τολμηρή απόφαση, πρόσληψης, στην θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, την Χαρά Νικοπούλου. Κυρία Υπουργέ, ποτέ δεν είναι αργά! Εάν έχετε εθνική συνείδηση, τολμήστε το.

  Κατηγορία: