του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

  Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2014

  Αποτελεί πλέον γεγονός πέρα από κάθε αμφισβήτηση, πως οι συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών από άλλες ηπείρους στην ευρωπαϊκή επί δεκαετίες τώρα, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική και κοινωνική σύσταση των δυτικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα οι γηγενείς πληθυσμοί να υφίστανται κάθε μορφής, κοινωνικές, οικονομικές και κάθε είδους άλλες πιέσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2014

  Το να αναφέρεται κάποιος σήμερα στην «Εργατική Πρωτομαγιά» σε μια χώρα με τον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό σε πλήρη διάλυση, τυλιγμένο τον ζοφερό μανδύα της ανεργίας, ακούγεται μάλλον ως σχήμα οξύμωρο, το οποίο βολεύει ενδεχομένως όσους έφεραν τον τόπο σε αυτήν την συγκεκριμένη κατάσταση.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Οκτώβριος 2013

  Φίλοι, Συναγωνιστές και πάνω απʼ όλα Συνέλληνες,

  Θεωρώ έπειτα από τις τελευταίες γνωστές σε όλους μας εξελίξεις στον πολιτικό στίβο της χώρας, πως όσοι δηλώνουμε εθνικιστές οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την εικόνα του Εθνικιστικού Κινήματος σε αυτό που ονομάζω «μεγάλη κοινωνία», στον εξωτερικό δηλαδή κύκλο της μεγάλης κοινής γνώμης.

  Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβρουάριος 2013

  Ως εχέφρων πολίτης της χώρας, ένα απο τα σημεία όπου οφείλω να σταθώ όσον αφορά τον δημόσιο λόγο και πράξη, είναι η κατά το δοκούν χρησιμοποίηση όρων σημαντικών για μια κοινωνία, όπως η ίδια η δημοκρατία και τα όρια της, ο φασισμός που μπήκε και αυτός στην πολιτική διαβούλευση και συναντίληψη των πραγμάτων (αν και θεωρώ πως πάντα ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μιας ολάκερης κοινωνίας υπό διαφορετικές μορφές και εκφάνσεις), τα περίφημα «ανθρώπινα δικαιώματα», καθώς και άλλες έννοιες που ως συνισταμένες καθορίζουν την γενικότερη κατεύθυνση μιας κοινωνίας.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκέμβριος 2012

  Με την Ελένη Παπαδάκη συμβαίνει κάτι οξύμωρο, είναι την ίδια στιγμή ένας μύθος, μα παραμένει και τεχνηέντως λησμονημένη, στην χώρα των μεγάλων αντιθέσεων όπου η τύχη την έφερε να δει το φως του κόσμου ετούτου, την χώρα που κατατρώει με τον έναν ή άλλον τρόπο τα άξια τέκνα της. Η μοίρα αυτής της λαμπρής καλλιτέχνιδος και πραγματικής ηθοποιού υπήρξε το ίδιο τραγική, ίσως και τραγικότερη, από τις ηρωίδες των μεγάλων έργων τα οποία ερμήνευσε κατά την διάρκεια της κοντά 20χρονης καριέρας της στα θεατρικά πράγματα της χώρας την εποχή του μεσοπολέμου.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Δεκέμβριος 2012

  Η σημερινή κατάσταση δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως σου φέρνει έναν τέτοιο παραλληλισμό στο μυαλό. Γιατί πως αλλιώς και πιο εύστοχα θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την σημερινή Ελλάδα, μια χώρα που μετά από 39 χρόνια Μεταπολίτευσης δείχνει όχι μόνο κουρασμένη και κακομακιγιαρισμένη, αλλά ως μεγαλοκοπέλα που είναι πια, αναζητά μανιωδώς έναν γαμπρό ο οποίος δεν θα στρίβει επιτέλους δια του αρραβώνος, αλλά θα την πάει έστω και μετά από τόσα χρόνια αναμονής στον προθάλαμο, στην εκκλησία.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμβριος 2012

  Συνέλληνες,

  Σήμερα προσχωρώ στις τάξεις του Εθνικού Μετώπου με ακράδαντη την πίστη στις αξίες του καθαρού Ελληνικού Εθνικισμού και πέρα από τα αστικοποιημένα κόμματα που σκοπό άλλο δεν έχουν πέραν της συντήρησης ενός σάπιου πολιτικού σκηνικού, που λυμαίνεται την χώρα εδώ και δεκαετίες και την κατήντησε στην σημερινή κατάσταση.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγουστος 2012

  Πάνε λίγες μέρες από την έναρξη του πανηγυριού που στήνουν κάθε τέσσερα χρόνια χρησιμοποιώντας την ιδέα του Ολυμπισμού, στο περιβόητο Λονδίνο αυτή την φορά.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγουστος 2012

  «Άφετε τους νεκρούς, θάπτειν τους εαυτών νεκρούς».

  Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλιος 2012

  Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από την επέτειο αποκαταστάσεως της «δημοκρατίας», η οποία για εφέτος δεν έλαβε χώρα λόγω του ότι οι δήθεν αποκαταστάτες της μεταπολιτευτικής ασυδοκρατίας κόπτονται και συμπονούν τον λαό για τις δύσκολες στιγμές που οι ίδιοι φρόντισαν να διέρχεται αυτό το διάστημα, και ήρθε η απόφαση-σοκ του αποκλεισμού της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του στίβου Παρασκευής Παπαχρήστου από την Ελληνική (;) Ολυμπιακή Επιτροπή για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου που ξεκινούν την επαύριον, με αφορμή ένα δήθεν ρατσιστικό ανέκδοτο, το οποίο η α

  Σελίδες