Ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν έλεγε ότι «τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου». Με την φράση αυτή εξύψωνε τη γλώσσα σε αυτό που πραγματικά είναι. Όχι δηλαδή ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, αλλά ένα εργαλείο αποτύπωσης του κόσμου.
Φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει για ακόμη μία φορά στα κάγκελα για να στηρίξει τις καταλήψεις των μαθητών στα λύκεια όλης της χώρας. Στάση ακριβώς αντίθετη με τις καταλήψεις επί του τελευταίου έτους της κυβέρνησής του.
Το βίντεο που έκανε τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου ήταν ανατριχιαστικό. Ένας «μαθητής» ΕΠΑΛ τραμπούκιζε, απειλούσε, φώναζε, χειρονομούσε μπροστά στην καθηγήτριά του.
«Πρωταγωνιστές» χαρακτήρισε τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος σε μία φαντασιακή προσπάθεια στην οποία βλέπει να πρωταγωνιστούν τα πανεπιστήμια στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση».
Παρότι υπάρχει άσυλο ιδεών, το μόνο που προστατεύει είναι ο τραμπουκισμός των αριστερών παρακρατικών. Έτσι ένα άσυλο ιδεών, που υποτίθεται ότι προστάτευε τους φοιτητές από τον αυταρχισμό, κατάντησε άνδρο παρανομίας αναρχικών μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών.
Χωρίς ντροπή, η ΚΝΕ κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα προκηρύξεις, στις οποίες αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ««Η Μακεδονία είναι ελληνική» σημαίνει πόλεμος! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας»
Σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μαθητές να προβαίνουν σε καταλήψεις. Βέβαια, όλοι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε τέσσερα παιδιά από ένα λύκειο στον Γέρακα, που έκαναν αυτό που θεωρούσαν σωστό.
Την εβδομάδα που πέρασε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας εξέδωσε μπαράζ ανακοινώσεων σχετικά με το ζήτημα του εορτασμού ή μη της «Γιορτής του Πολυτεχνείου» σε ιδιωτικά σχολεία. Όχι ένα ή δύο, αλλά αρκετά παραπάνω κείμενα μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.
Ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, όχι μόνο την εκπαιδευτική - ενδοπανεπιστημιακή, αλλά πολλές φορές την πολιτική, όπως και την κοινωνική, είναι το θέμα της εφαρμογής και ειδικότερα της χρησιμότητας του πανεπιστημιακού ασύλου.