Εθνομηδενιστικές πρακτικές του δημάρχου Θεσσαλονίκης

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Δεκέμβριος 2014

  Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/12/2014, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς το εθνομηδενιστικό του έργο. Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση Μπουτάρη φέρνει προς ψήφιση 3 θέματα που καταδεικνύουν τον σχεδιασμό αφελληνισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης, μέσα από δράσεις στους τομείς της θρησκείας, του πολιτισμού και της μετανάστευσης.

  Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών προτείνει συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου για την διευκόλυνση όσων Συρίων προσφύγων θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, ενώ προτείνεται να στεγαστούν στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, μαζί με τα ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται και σπουδάζουν εκεί!

  Ακόμη, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού εισηγείται να υλοποιηθεί πρόγραμμα «Πολιτισμικής Συνάντησης Εβραϊκού και Νεοελληνικού Στοιχείου», το οποίο θα περιλαμβάνει καταγραφή όλων των λογοτεχνικών νεοελληνικών έργων που μεταφράστηκαν στην σεφαραδίτικη γλώσσα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, την μελέτη τους, την προβολή τους στο Διαδίκτυο, την διοργάνωση σχετικής ημερίδας, την έκδοση βιβλίων κ.λπ. Το πρόγραμμα θα καταναλώσει πολλές εργατοώρες από το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ενώ και το κόστος του θα είναι μεγάλο. Αναρωτιέται κανείς, προς τι όλο αυτό, τι όφελος θα έχει για τους δημότες, αλλά και γιατί δεν καλύπτεται όλο αυτό από την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο Θεσσαλονικιός δημότης.

  Τέλος, είναι χαρακτηριστική η εισήγηση της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων, να παραχωρηθούν δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες σε γειτονικούς δήμους για τις ανάγκες τους! Φυσικό, αφού ο κ. Μπουτάρης φρόντισε για την πλήρη αποχριστιανοποίηση των Χριστουγέννων, με τον μη-στολισμό της πόλης με υλικό που να τονίζει το πνεύμα των ημερών, αλλά, αντιθέτως, με πολυπολιτισμικά πρότυπα, με περίπτερα των διαφόρων «φυλών» που ζούνε στην Θεσσαλονίκη (ακόμη και τους ... Πόντιους συγκαταλέγει σε αυτές!) και γενικώς με οτιδήποτε ξενόφερτο και άσχετο με το νόημα των Χριστουγέννων.

  Ας τον χαίρονται όλοι αυτοί που έγιναν αιτία για την εκλογή του, αλλά και για το ότι ουσιαστικά θα παίζει επί 5 χρόνια χωρίς αντίπαλο, καταστρέφοντας τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία μιας πόλης, οδηγώντας την αιώνες πίσω, σε ένα ζοφερό για τον Ελληνισμό παρελθόν, που αγωνιστήκαμε επί χρόνια να ξεπεράσουμε».

  Κατηγορία: