Ριπές (Οκτώβριος 2005)

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτώβριος 2005

  * Τελικά πολλοί εζήλωσαν την «δόξα» του γάλλου αββά Φουρμόν ο οποίος πριν από 3 περίπου αιώνες διατρέχοντας την Πελοπόννησο κατέστρεφε τις αρχαιότητες, ενώ για την Λακωνία καυχιόταν ότι ισοπέδωσε και κατεδάφισε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Σύγχρονοι Φουρμόν δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και μάλιστα «Έλληνες». Δεν είναι μόνο ο κ. Βενιζέλος που κατέστρεψε τον Μαραθώνα για το εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο σήμερα κωπηλατοδρόμιο. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν πολλοί όπως και η πρώην νομάρχης του Πειραιά Μ.Τσανάκη. Η κυρία αυτή είχε συμφωνήσει να ισοπεδωθεί το μοναδικό οικοδομικό τετράγωνο του Πειραιά που σώζεται και είναι κατασκευασμένο με το Ιπποδάμειο σχέδιο για να κτισθεί η Ράλλειος Σχολή. Και επειδή έπρεπε όλοι οι Πειραιώτες να δουν ότι παράγει έργο για να την ξαναψηφίσουν τοποθέτησε και μια μαρμάρινη πλάκα πάνω στα αρχαία για να θυμίζει σε όλους το κατόρθωμα της. Ευτυχώς για τον Πειραιά η κ. νομάρχης έφυγε αλλά και τα αρχαία σώθηκαν χάρη σε λίγους Πειραιώτες.

  * Απεφάνθη λοιπόν ο Γ.Παπανδρέου ότι δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό γιατί αυτό θα διχάσει τον ελληνικό λαό. Προφανώς φοβήθηκε μήπως η ΝΔ μέσα στον πανικό της προσφύγει στις κάλπες και τότε παραγινόμαστε δημοκράτες. Δημοκρατία είναι μόνο να ψηφίζει ο λαός κάθε 4 χρόνια χωρίς οι πολιτικοί ταγοί μας να λογαριάζουν ποτέ την βούληση του. Βέβαια όταν επρόκειτο η βουλή πριν λίγους μήνες να ψηφίσει για το Ευρωσύνταγμα ο κ Παπανδρέου φώναζε τότε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, εκ του ασφαλούς «πουλούσε» δημοκρατία αφού γνώριζε ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδύνευε ποτέ ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι βραδύνους όπως αυτός; Τώρα γιατί ένα δημοψήφισμα όπου η συντριπτική πλειονοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται κατά της ΠΓΔΜ όσον αναφορά το όνομα «Μακεδονία» μπορεί να διχάσει, μόνον ο δοτός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει.

  * Είναι αλήθεια ότι η αριστερή ψευτοδιανόηση και η δήθεν προοδευτική υποκουλτούρα προσπαθούν διαστρεβλώνοντας την ιστορία να μας πείσουν ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο ελληνικός λαός. Σαφώς και ο λαός συμφωνούσε με την στάση του Μεταξά, όμως η εκάστοτε ηγεσία είναι εκείνη που καθορίζει το στίγμα των εξελίξεων. Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε σήμερα καλύτερα. Πόσα ΟΧΙ έχει πει το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός; Όχι στο ευρωσύνταγμα, όχι στο Ευρώ, όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, όχι στο όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, όχι στο σχέδιο Ανάν, όχι, όχι όχι... Κι όμως οι πολιτικές μας ηγεσίες σε όλα αυτά και άλλα πολλά είπαν ΝΑΙ. Ιδού γιατί η ιστορία δικαίως αποδίδει το ΟΧΙ στον Μεταξά. Και τα ΟΧΙ, θέλουν τον Μεταξά τους.

  * Μας επέπληξε, αλλά δεν μας εξέπληξε η στάση των ΗΠΑ και του εντεταλμένου τους για τα Βαλκάνια Ν.Μπερνς. Αναρωτιόμαστε, αλλά δεν απορούμε από που προκύπτουν «Αλβανική», «Μακεδονική» και «Τουρκική» μειονότητα στην πατρίδα μας κατά τα λεγόμενα του. Ανησυχούμε (γι' αυτόν), αλλά δεν φοβόμαστε από το θηλυπρεπές ανθυπομειδίαμα των χειλιών του κάθε φορά που αναφέρεται προσβλητικά στην χώρα μας. Τελικά πότε θα σοβαρευτούμε σαν κράτος και θα απαντήσουμε κατάλληλα στους Αμερικανούς; Ή μήπως περιμένουμε πρώτα να μας κάνουν και εμάς δημοκρατία σαν το Ιράκ και το Αφγανιστάν;

  * Προφανώς η περίοδος του «σεμνά και ταπεινά» που ευαγγελιζόταν ο πρόεδρος της ΝΔ και της κυβέρνησης κ. Καραμανλής ανήκει στο παρελθόν. Οι νταβατζήδες όχι μόνον οργιάζουν ανεξέλεγκτοι, αλλά βρίσκονται και σε αγαστή συνεργασία με βουλευτές και υπουργούς από όλο το πολιτικό φάσμα. Η κάθαρση που πολλοί αφελείς περίμεναν, καθώς και η παραπομπή στον εισαγγελέα για τα σκάνδαλα που κατήγγειλε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση ναυάγησε. Κανείς δεν τιμωρήθηκε και ούτε πρόκειται. Κάνουν τα ίδια που έκαναν και οι πράσινοι. Οι γαλάζιοι έτσι εξασφαλίζουν μια μελλοντική ασυλία και ατιμωρησία για τον εαυτό τους. Το ότι αποκαλύπτονται σχετικά γρήγορα αυτό δεν οφείλεται σε απειρία ή στο ότι απείχαν πολλά χρόνια απ΄ την εξουσία και θέλουν να καλύψουν τα «χαμένα», αλλά στο ότι πιστεύουν πως θα απομακρυνθούν σύντομα από αυτήν. Γι' αυτό ότι προλάβουν να «μαζέψουν».

  Κατηγορία: