Ριπές (Δεκέμβριος 2005)

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκέμβριος 2005

  * Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται, ελληνική λαϊκή παροιμία. Αυτό προφανώς ισχύει και στην περίπτωση του Συνασπισμού και του κ. Αλαβάνου, αφού ζητάει την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, επειδή ο προκαθήμενος χαρακτήρισε σαν «νέους Διοκλητιανούς» όσους ζητούν τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Ο χαρακτηρισμός είναι πολύ επιεικής αν αναλογισθούμε ότι ο Συνασπισμός είναι ο κύριος εκφραστής της πιο ολοκληρωτικής μορφής ισοπεδωτισμού, της Παγκοσμιοποίησης. Οι θέσεις του για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, για την ελληνοποίηση και τα πολιτικά δικαιώματα των λαθρομεταναστών, για τους γάμους κίναιδων και τριβάδων, για το Κυπριακό, για το όνομα των Σκοπίων και άλλα πολλά, τον καθιστούν Δούρειο Ίππο της παγκοσμιοποίησης για την άλωση και τον εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι οι θέσεις του αποκλίνουν σημαντικά από τον μέσο όρο των απόψεων που έχουν οι Έλληνες για τα ζητήματα αυτά, υποστηρίζοντας πάντα όσα υπονομεύουν τα εθνικά μας δίκαια και διαλύουν την κοινωνική δομή της χώρας μας, στο όνομα ενός δήθεν απρόσωπου διεθνισμού δεν είναι ότι χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι με φασιστική νοοτροπία προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως πολιτικά ορθές τις απόψεις των και «τα θέλω» της μειοψηφίας στην πλειοψηφία. Αιδώς.

  * Μεγάλος διαγωνισμός. Σε ποιόν ανήκει η φράση «δεν είναι χρηστό να κάνεις ή να λες πράγματα για τα οποία μετά θα μετανιώσεις» και θα είσαι αναγκασμένος να ζητήσεις συγνώμη ή και να τα ανασκευάσεις, συμπληρώνω εγώ. Ο νικητής μετά από κλήρωση θα κερδίσει ένα DVD με τις αγορεύσεις και τις δηλώσεις, βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου με βόρεια χαρακτηριστικά. Για να σας βοηθήσω, σας λέω ότι τον προσαγορεύουν και σαν «μπούρδα» και δεν εκπροσωπεί στην Βουλή γειτονικό κράτος. Το DVD περιλαμβάνει όλες τις μπουρδολογίες του στην Βουλή και στον Τύπο. Καλή επιτυχία.

  * Το τελευταίο διάστημα από μερίδα του Τύπου, αλλά και από πολιτικούς όλων των κομμάτων, ασκείται μεγάλη και σκληρή κριτική εναντίον της Εκκλησίας και των θρησκευτικών ποιμένων αυτής, για το εάν έχουν ή όχι το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη για τα εθνικά μας θέματα. Οι πατριωτικές απόψεις της Εκκλησίας ενοχλούν τα πολιτικά κόμματα. Βεβαίως ηθελημένα ξεχνούν την προσφορά της σε όλους τους αγώνες του Έθνους. Ξεχνούν ότι στην Επανάσταση του 1821 αυτοί που πολέμησαν ήταν οι στρατιωτικοί, ο λαός και ο κλήρος. Οι πολιτικοί όταν αναμίχθηκαν εργάστηκαν για τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων και προκάλεσαν εμφυλίους πολέμους. Αυτοί από τότε μέχρι και σήμερα διχάζουν τον λαό και προκαλούν συμφορές στον τόπο, όχι ο κλήρος. Ανάμεσα στους πολιτικούς δεν υπάρχει ούτε ένας Παπαφλέσσας, Διάκος, Καραβαγγέλης, Χρυσόστομος και εκατοντάδες άλλοι κληρικοί. Εάν κάποιοι έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη για τα εθνικά μας θέματα είναι αυτοί που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για αυτόν τον τόπο και όχι ο κάθε άκαπνος και φυγόστρατος. Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση έναντι του Έθνους να ομιλεί και να συμβουλεύει για τα εθνικά μας ζητήματα. Ιδιαιτέρως δε τώρα, που όλοι οι γείτονες μας έχουν και πάλι αρπαχτικές διαθέσεις.

  * Κατά την ομιλία του στην Βουλή για το θέμα της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών ο Υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος είπε, «εάν χρειαστεί και παρατάσεις θα δώσουμε και διορθώσεις θα κάνουμε, προκειμένου όλοι οι παράνομοι μετανάστες να νομιμοποιηθούν». Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι κάθε έκνομη ενέργεια ή πράξη διώκεται και τιμωρείται με την ποινή που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Παυλόπουλος αντιθέτως, δηλώνει ότι θα νομιμοποιήσει το αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης παρανόμου πράξεως, άρα θα την επιβραβεύσει παρανομώντας. Ήδη ισχύει σαν άγραφος νόμος η ουσιαστική ατιμωρησία όλων των δημοσίων λειτουργών όταν αυτοί υποπίπτουν σε παρανομίες, άρα και εδώ ο νόμος έχει πάει ... περίπατο. Μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει να νομιμοποιήσει και όλες τις άλλες παρανομίες; Γιατί οι κλοπές, οι ληστείες, οι βιασμοί, οι φόνοι, οι απάτες κ.τ.λ. τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης; Όσοι προβαίνουν στις παραπάνω ενέργειες από ανάγκη το κάνουν, γιατί δεν γίνεται και για αυτούς μια νομοθετική ρύθμιση; Τι ρατσιστική διάκριση είναι αυτή;

  * Κάποιοι ξαφνιάστηκαν από την δήλωση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Χρ.Ζαχαράκη κατά την παρουσίαση βιβλίου που αφορούσε στο παρασκηνιακό παιχνίδι που παίχθηκε με το σχέδιο Ανάν. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τον ΥΠΕΞ κ. Μολυβιάτη για να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου Ανάν. Η στάση της ουδετερότητας που προσπάθησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προς τους Ελλαδίτες και τους Κύπριους ήταν αν μη τι άλλο παρά υποκριτική. Εμάς στο ΛΑ.Ο.Σ. δεν μας εκπλήττουν. Ο κ. Καραμανλής τηρώντας την οικογενειακή του παράδοση, τουλάχιστον όσο αφορά το ξεπούλημα της Κύπρου είναι συνεπής. Φαίνεται ότι παρά την βελτίωση των συγκοινωνιών και την μείωση της χρονικής αποστάσεως, η Κύπρος εξακολουθεί και για τον ανιψιό Καραμανλή 31 χρόνια μετά, να κείται μακρά. Ευελπιστούμε ότι το μεγάλο πατριωτικό κομμάτι που παραμένει εγκλωβισμένο στη ΝΔ, σύντομα θα καταλάβει ότι τελικά μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζεται πραγματικά τα εθνικά μας δίκαια και θα έλθει κοντά μας.

  * Είθισται τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων τα τηλεοπτικά κανάλια στα δελτία ειδήσεων να παρουσιάζουν διάφορα «ρεπορτάζ», όπως τα γράμματα που στέλνουν τα μικρά παιδιά στον Άγιο Βασίλη, για το έλκηθρο του ή για το σπίτι του κ.τ.λ. όλα αυτά είναι ωραία και χρειάζονται μέσα στο πνεύμα των ημερών. Όμως δεν θα έπρεπε να μας δείξουν πως περνούν τα Χριστούγεννα και οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα και πολλοί από αυτούς υποφέρουν πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες που δεν έχουν κοντά τους τις οικογένειες τους και τους φίλους τους. Γιατί δεν κάνουν ένα «ρεπορτάζ» για το πώς γιορτάζουν οι Έλληνες που διαμένουν στην κατεχόμενη Κύπρο, τους ελαχίστους εναπομείναντες μετά τις διώξεις στην Ίμβρο και την Τένεδο, στην σκλάβα Βόρειο Ήπειρο; Μήπως κάποιοι φροντίζουν να τους ξεχάσουμε; Εμείς δεν ξεχνάμε, καλές γιορτές σε όλους τους Έλληνες.

  Κατηγορία: