«Τέχνη» στο αίμα των πεσόντων

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμβριος 2019

  Μπορεί η τσέπη μας να είναι άδεια, αλλά η πνευματική παρακαταθήκη των προγόνων μας και οι θυσίες των αγωνιστών μας για να την διατηρήσουν και να την μεταλαμπαδεύσουν στους αιώνες των αιώνων μάς καθιστούν πάμπλουτους. Ποια είναι η αξία ενός πλούσιου ανθρώπου δίχως ουσιαστική μόρφωση; Ποια είναι η αξία ενός Νεοέλληνα που δεν έχει διαβάσει Ηρόδοτο, Πλάτωνα, Σωκράτη, Σεφέρη, Ελύτη, Καζαντζάκη;

  Οι παρελάσεις κάθε 28η Οκτωβρίου και κάθε 25η Μαρτίου μάς υπενθυμίζουν ότι υπήρξαν άνθρωποι που θεωρούσαν ότι αυτό το έθνος αξίζει να παραμένει ελεύθερο. Άνθρωποι σαν τον Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, ο οποίος αψήφησε εντολές για να αμυνθεί σθεναρά απέναντι στον εχθρό. Ηρωικές πράξεις και αποφάσεις σαν αυτή του Κατσιμήτρου πάντοτε δημιουργούν νέους ήρωες, σαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που και αυτός με την σειρά του αψήφησε τον θάνατο για να μην ξεχάσουμε εμείς οι Νεοέλληνες την Βόρεια Ήπειρο. Γι’ αυτό και παρελαύνουμε εμείς οι Έλληνες. Διότι σεβόμαστε την θυσία, όταν αυτή βρίσκεται στην υπηρεσία του πνεύματος και της ελευθερίας.

  Από την άλλη έχουμε «νεαρούς» που αποφασίζουν να παράξουν «τέχνη» πάνω στο αίμα των πεσόντων. Ως κοινωνία όμως όσο χαϊδεύουμε τα αυτάκια των «παιδιών», λέγοντάς τους ότι σχεδόν τα πάντα επιτρέπονται επειδή απλά είναι «παιδιά», τότε τους αφήνουμε να χάσουν τον δρόμο τους. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από «προοδευτικούς» γονείς που τους αφήνουν να μαθαίνουν από οποιοδήποτε λάθος. Υπάρχουν λάθη ασυγχώρητα.

  Άνθρωποι που, ενώ έτρεμαν μπρος στον θάνατο, ήταν έτοιμοι να χάσουν την ζωή τους για να παραμείνουν τα αντίστοιχα «παιδιά» όποιας απροσδιόριστης ηλικίας τους ελεύθερα. Και μπορεί κάποιος αναρχικός γονέας, οργάνωση ή οτιδήποτε άλλο να τους είπε ότι το μανιφέστο τους θα είναι εναντίον της «πατρίδας των κανονικών, των προβλέψιμων, των αρίστων», αλλά αυτοί οι κανονικοί, οι «προβλέψιμοι» και οι άριστοι γίνονται οι πιο ακανόνιστοι, απρόβλεπτοι και ανυπάκουοι, όταν βλέπουν σε κάποιους να κουρελιάζουν τα ιδανικά τους και να προσβάλλουν τους προγόνους τους.

  Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν την ελληνική Ιστορία και τον «μιλιταρισμό», μιμήθηκαν τον χορό του Τζον Κλιζ από τους Μόντι Πάιθον. Παρέβλεψαν βέβαια ότι ο τελευταίος δεν έχει αριστερίστικες θέσεις σαν τις δικές τους, θέσεις τις οποίες επικρότησε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπιπτόντως. Ξέρετε ποια Νεολαία είναι αυτή φαντάζομαι. Εκείνη που διαδήλωνε δίπλα στους φασίστες των Σκοπίων υπέρ του δικαιώματός τους να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες». Ο Τζον Κλιζ λοιπόν έχει δηλώσει ότι το πολυπολιτισμικό Λονδίνο δεν είναι αγγλικό πλέον και ότι είναι υπέρ του Brexit, αφού δεν θέλει να κυβερνούν την χώρα του ένα μάτσο γραφειοκράτες που δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους. Το αποσιώπησαν και αυτό.

  Όμως μία χώρα πλούσια σε πνεύμα και αγώνες, όπως η Ελλάδα, είναι καταδικασμένη να ζήσει. Απέναντι σε αυτά τα αντιδραστικά και συμπλεγματικά στοιχεία, οι μαθητές της Κύπρου αψήφησαν με την σειρά τους το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, που ακύρωσε όλες τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2019 λόγω κίτρινης προειδοποίησης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μαθητές τελικά παρήλασαν με άδειες τις εξέδρες των επισήμων. Παρήλασαν και για τα κατεχόμενα σχολεία της Κύπρου. Τι σου είναι τελικά αυτός ο απλός και καθημερινός άνθρωπος! Αντιστέκεται εν τέλει σε οποιαδήποτε προπαγάνδα που ενδύεται τον μανδύα της ελευθεριότητας.