«Για μία Νέα Πολιτεία» του Μάνου Χατζηδάκη

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλιος 2012

  Σύσσωμο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και οικονομικό κατεστημένο πλέον, ομολογεί την κατάρρευση του «μεταπολιτευτικού» οικοδομήματος. Οι ίδιοι οι φορείς και επίγονοί του, δηλώνουν «την αποτυχία του μεταπολιτευτικού μοντέλου» και «τα λάθη των τελευταίων 37 ετών».

  Το ελληνικό πρόβλημα λοιπόν υφίσταται σήμερα δριμύτερο παρά ποτέ. Και είναι ως επί το πλείστον πολιτικό. Πολλοί - πανικόβλητοι - επικαλούνται μία «Νέα Μεταπολίτευση». Αυτοί είναι όσοι επιθυμούν την επιβίωση και συντήρηση του ολέθριου «μεταπολιτευτικού» καθεστώτος και μέσω αυτού, την επιβίωση αυτών των ιδίων.

  Η Ελλάς όμως δεν θα επιβιώσει με την συντήρηση και «ανακατασκευή» του πλέον φαύλου καθεστώτος της νεοελληνικής ιστορίας. Θα επιβιώσει μόνον με μία ριζική αλλαγή. Η οποία θα εγκαθιδρύσει μία Νέα Πολιτεία! Η Ελλάς χρειάζεται μία νέα εθνική επανάσταση.

  Η επανάσταση αυτή δεν θα έλθει κατʼ ανάγκην και πάλι με κινητήριο μοχλό τον Στρατό. Μπορεί να είναι κάλλιστα πολιτική και να εκκινήσει μέσα από την αυτοκατάρρευση της «Μεταπολίτευσης». Και μέσα από ένα νέο Σύνταγμα από το οποίο θα προκύψει μία εντελώς νέα οικονομική, κοινωνική, διοικητική και θεσμική κατάσταση. Ένας νέος πολιτικός βίος.

  Και που θα εγκαθιδρύσει μία Νέα Ελληνική Πολιτεία. Μία Πολιτεία με νέο πολίτευμα, νέα ιδεολογία, νέο αντιπροσωπευτικό σύστημα, νέους θεσμούς, νέους πολιτικούς οργανισμούς και νέο κράτος.